HUSKER DU? Da Sidney Lee tog røven på hele Danmark

Sidney Lee var ikke bange for at lave sjov. Og særligt én episode vakte opsigt blandt danskerne.

Kalenderen skriver foråret 2011. Mere præcist den 1. april 2011. Dagen, hvor reality-kongen Sidney Lee tog røven på hele Danmark.

LÆS OGSÅ: Naboer afslører: Politi og ambulance hos Sidney

I 'Go' Morgen Danmark'-studiet kunne han fortælle alle seerne, at Sidney Lee var en fiktiv person, og at han i virkeligheden hed Michael Brødsgaard og var psykologistuderende fra Aalborg Universitet.

Men som datoen også indikerer, var det en stor aprilsnar. Aprilsnarens fader hedder Roald Bergmann og var på daværende tidspunkt journalistpraktikant hos TV 2.

LÆS OGSÅ: Vennerne om Sidney Lee: Han ville gerne ud af det

- Jeg tænkte, at det kunne være sjovt, hvis det gik op for danskerne, at de ikke bare blev snydt 1. april, men at de var blevet snydt hele tiden. Det var sjovt at gøre det med en person, som alle tog afstand til. Alle elskede jo at hade Sidney Lee dengang, så det ville være den perfekte U-vending at vende det om mod befolkningen og sige, at det var ham, der tog røven på dem. Det her var før Gulddreng og alt det her, så det var nyt af hive masken af en person og afsløre, at vedkommende faktisk var en anden, fortæller Roald til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Amin Jensen taler ud: Nyder singlelivet

I indslaget kan man  se, hvordan TV 2 har været kreative. På skærmen dukker blandt andet en boks frem med teksten "Navnet er en blanding af Michael Brødsgaards fødeby Sydney og Bruce Lee".

Ifølge Roald var Sidney med på idéen om en aprilsnar, der skulle vække opsigt.

-  Med Sidney var det meget: 'What you see, is what you get.' Han var altid den samme. Han var fucking Sidney Lee, siger han afslutningsvis til Ekstra Bladet

LÆS OGSÅ: Jesper Buchs søster: Bliver tv-stjerne

Se det sjove klip med Sidney Lee som Michael Brødsgaard herunder:

Tak for gode grin

Blandt venner var Sidney Lee kendt som en kærlig og varm person. Efter hans død mandag flød de sociale medier over med rørende ord, der alle sammen var til minde om Sidney.

En af hilsnerne kom fra reality-stjerne Philip May.

– En sand pioner indenfor dansk reality og en sand legende. Tak for de mange gode grin, skrev reality-stjernen på Instagram.

LÆS OGSÅ: Karsten Ree i nyt forretningseventyr: Satser millioner

Og ven og kollega Sy Lee sendte også en tanke til sin savnede ven.

-  Du har altid støttet mig og været det rareste menneske og en fantastisk kollega, og den bedste disco-tour partner in crime

Du kan læse de kendtes reaktioner på Sidney Lees pludselige død her.