Hugo Helmig aflyser alt: Brudt sammen

Nu er Hugo Helmig nødt til at prioritere sig selv - god bedring.

Netop som Hugo Helmig stod over for at skulle udgive et nyt album, har han valgt at aflyste resten af sin turné, fordi han er blevet ramt af angst. Det skete dagen efter, at den 23-årige sanger og sangskriver i sidste torsdags var tilbage på spillestedet Gimle i Roskilde.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-vært melder ud: Afstemningen er bizar

Det var her, han i marts 2019 gav sin første koncert efter et par dage forinden at være brudt sammen med paranoia i en kokainrus, der bekymrede hans mor, Renée Toft Simonsen, så meget, at hun ikke så anden udvej ind at tilkalde politiet.

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor man kan se Amalie ankomme til sin 30-års fødselsdag.

– I går tog jeg den vigtigste beslutning, jeg har taget i meget lang tid. Jeg besluttede mig for at stoppe med at gøre alle de ting, jeg føler, jeg burde gøre, og lyttede derimod til, hvad min krop og mit hoved har prøvet at fortælle mig i meget lang tid, meddelte Hugo i lørdags.

LÆS OGSÅ: Video får folk til at gå amok: ‘Vild med dans’-babe lagt for had

– Jeg har nu været ude af mit misbrug i snart to år, hvilket jeg er lykkelig og taknemmelig for. Men kampen for mig sluttede ikke der. Jeg har kæmpet med næb og klør mod angst og paranoia i hvad, der minder om en evighed efterhånden, og jeg kan simpelthen ikke fortsætte på denne her måde, lød det fra Helmig, som takker alle, der har fulgt ham og hører hans musik. Nu venter der ham en lang periode, hvor han skal prioritere sig selv.

Musikken vil han dog holde fast i.

LÆS OGSÅ: Caroline Fleming hiver søn ud af skolen

– Musik er en del af mig, og jeg kommer aldrig til ikke at lave musik, slår han fast.