Hjalmer Larsen.
Hjalmer Larsen.

Hjalmer: Jeg kunne ikke mere

Han måtte overveje invitationen til 'Toppen af poppen' nøje.

Hjalmer Larsen er stolt af sit fædrene ophav, men han har aldrig ladet det definere, hvem han er eller brugt det til at skyde genveje. Da han besluttede sig for at forfølge sin musikalske drøm, havde han heller ikke penge med hjemmefra. Unge Larsen havde til gengæld masser af talent og en stærk vilje, der fik ham til at holde fast, selv om det var en svær tid.

LÆS OGSÅ: CHOK: Realitydeltager gift med Rasmus Paludan

– Jeg tog frem og tilbage mellem København og Odense og brugte et år på sofaer hos venner. Hvis jeg skulle have en plads på scenen, skulle det være fordi, JEG er dygtig og ikke noget andet. De første to år sagde jeg nej til 90 procent af alle interviews, fordi musikken skulle leve selv. Og hvis ikke den gjorde det, så ville jeg finde på noget andet, fortæller Hjalmer, der heldigvis ikke fik brug for en plan b.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor man kan se Astrid fra 'Robinson Ekspeditionen', som er træt af at se sig selv i programmet.

LÆS OGSÅ: Sådan deler Remee og Mathilde datteren

Den 26-årige musiker overvejede også nøje invitationen til 'Toppen af Poppen', inden han sagde ja.

– Jeg tænkte, om jeg var for ung, og om jeg kunne følge med de meget erfarne artister. Men jeg havde virkelig meget lyst til at prøve.

– Jeg havde et mantra om, at alle seks sange skulle være forskellige og vise, hvad jeg er som artist, siger han om ”Toppen af Poppen”. (Foto: Per Arnesen/TV2)
– Jeg havde et mantra om, at alle seks sange skulle være forskellige og vise, hvad jeg er som artist, siger han om ”Toppen af Poppen”. (Foto: Per Arnesen/TV2)

Allerede på den første dag meldte tvivlen sig dog kortvarigt. Han blev simpelthen blæst omkuld af Simon Kvamm og hans band.

– Da jeg så, hvad Simon gjorde, tænkte jeg: ”Kan jeg overhovedet det her?” Jeg havde lyst til at tage hjem. Jeg skulle jo spille efter ham. Folk er så dygtige, og jeg vil jo gerne være med på deres niveau, så jeg var bange for at komme ind og fucke det helt op, griner Hjalmer, der dog overvandt sin frygt og endte med at tage kollegerne med storm.

LÆS OGSÅ: ‘Stjerne Boksning’ er slut: Her er vinderne

Balancerede på afgrunden

Ugen på Mols med 'Toppen af Poppen' kom efter en periode på næsten halvandet år, hvor Hjalmer ligesom alle andre, der lever af at underholde, ikke kunne komme ud til publikum. Da Danmark blev lukket ned i starten af 2020, skete det dog på et tidspunkt, hvor han balancerede tæt på afgrunden både fysisk og psykisk.

– I 2019 spillede jeg 120 koncerter og lavede en plade. Det gik så stærkt alt sammen. I starten af 2020 skulle jeg til at gå i gang med hele den samme mølle igen, da coronaen kom. Og der kunne jeg mærke, hvor træt jeg var. Jeg var fuldstændig færdig. Jeg kom ud af den her arbejdsbobbel og mærkede, at jeg ikke kunne mere. Jeg var rimelig tæt på at være udbrændt. Meget stresset i hvert fald, indrømmer Hjalmer, der har brugt tiden på at lære at slappe af og nyde alt det, han har opnået siden gennembruddet i 2017.

LÆS OGSÅ: Kessler udvider familien

– Jeg har lært at holde ferie og sidde og drikke øl med mine venner igen. Jeg kunne fordøje alle de oplevelser, jeg har haft og lave musik uden deadlines. Jeg synes, jeg nu laver det bedste musik nogensinde, og jeg glæder mig til, at alle skal høre det, siger han med et stort, varmt smil.

Hjalmer sammen med sin mor, Liselotte, 55, og lillebror, Lui, 22. (Foto: Bo Nymann)
Hjalmer sammen med sin mor, Liselotte, 55, og lillebror, Lui, 22. (Foto: Bo Nymann)