Her er vinderen af Melodi Grand Prix 2023

Nu er der fundet en vinder af Dansk Melodi Grand Prix, som skal repræsentere Danmark ved Eurovision. Hør sangen her.

Her til aften løb den 53. udgave af Dansk Melodi Grand Prix over stablen i Næstved, hvor otte håbefulde deltagere gav den gas på scenen.

LÆS OGSÅ: Mai Manniche slår fast: Jeg havde intet valg

Efter tekniske problemer og en god omgang padlen fra de to værter Tina Müller og Heino Hansen, så blev det 'Breaking My Heart' af Reiley, 'Freedom' af Nicklas Sonne og 'Glansbillede' af Micky Skeel, der blev de tre finalister.

Men der var kun én vinder. Og det blev Reiley med sangen 'Breaking My Heart', som kan høres nederst i artiklen.

LÆS OGSÅ: 'Robinson'-deltager indlagt: Har aldrig oplevet sådan en smerte

Artiklen fortsætter under billedet...

Reiley (Foto: DR)
Reiley (Foto: DR)

- Jeg har det helt vildt. Jeg ved ikke rigtig. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme til Eurovision i Liverpool og stå på en endnu større scene og lave det fedeste show, jeg kan lave, lød ordene fra Reiley efter showet.

Juryen og seerne stod hver for 50% af stemmerne i finalen, og der var ikke enighed blandt dem. Selvom Reiley var juryens favorit, så var det Nicklas Sonne, der ifølge seerne skulle have sejren. Sammenlagt endte Reiley med at få 43% af stemmerne, mens Nicklas Sonne fik 34% og Micky Skeel fik 23%.

LÆS OGSÅ: Janni Ree i kontakt med politiet: Tæt på tilhold og sigtelse

Reiley, der har det borgerlige navn Rani Petersen, er særligt populær på TikTok i hele verden, og han har knap 11 millioner følgere på platformen. 20-årige Reiley er født på Færøerne, men bor nu i London.

Udover at kunne prale med titlen som vinder af Dansk Melodi Grand Prix, så får Reiley også en billet til Eurovision Song Contest, som bliver afholdt i maj.

LÆS OGSÅ: Tobias Hamann viser rundt: Se vores nye lejlighed

Undervejs i showet var der blandt andet besøg af Svea S, der optrådte med en moderne fortolkning af 'Dansevise', og det ukrainske band Kalush Orchestra, der med sangen 'Stefania' tog sejren med hjem til Ukraine ved Eurovision sidste år.

Herunder kan du høre Reiley med vindersangen 'Breaking My Heart'.

LÆS OGSÅ: Tina Müllers aktive barsel: Emma med på job