Hemmeligt møde: Gasolin' genforenet efter Kim Larsens død

Søren Berlev afslører, at det gamle band igen mødtes efter den folkekære sangers død.

Søren Berlev vidste godt, at Kim Larsen var alvorligt syg og var derfor forberedt på, at han kunne dø. Hvad den 68-årige trommeslager dog ikke var klar til, var offentlighedens reaktion på dødsfaldet.

– Der blev sovset for meget i det, siger han, da HER&NU besøger ham og hans nye band i Sweet Silence Studios i den københavnske Sydhavn.

I stedet for at give interviews og medvirke i mindeudsendelser trak han sig ind i sig selv hjemme i privaten i Husum og ventede på, at det hele var overstået. Så mødtes han i al hemmmelighed med med de to andre fra Gasolin'-dagene, Wili Jønsson, 76, og Franz Beckerlee, 76. Over en bid brød og en øl fik de snakket det hele igennem.

– Der havde været meget kaos. Det var meget voldsomt. Vi havde brug for lige at snakke sammen, som man jo har, når nogle kære dør. Det hjalp mig meget, at vi kunne mødes og snakke. Det er ret tilfældigt, hvornår vi ellers mødes. Desværre.

LÆS OGSÅ: Kim Larsens taler ud om traumatiske barndom

Spiller ikke Gasolin'-sange

Selv om det er 40 år siden, Gasolin' gik hver til sit, fylder bandet og musikken stadig meget. Og det har Berlev stor forståelse for. Man skal blot ikke regne med at høre de gamle sange, når han i foråret tager på turné med sit nye band, Berlevs Rock n Roll Hotel.

– Overhovedet ikke. Man kan måske høre en forbindelse til Gasolin' i min tilgang til musikken. Jeg lavede jo også nogle af de guitar-riffs, der var i de hårde Gasolin' numre. Jeg spillede ikke kun trommer. Jeg har jo været sat lidt ud på et sidespor, når historien om Gasolin' skulle fortælles, fortæller han uden bitterhed i stemmen.

(Foto: Peter Hauerbach)
(Foto: Peter Hauerbach)

– Hvis man går i dybden og undersøger det, så lavede jeg faktisk meget. Vi havde heller ikke kunne være på toppen i så mange år, hvis det kun var to, der trak læsset. Det gjorde vi alle fire, slår han fast.

LÆS OGSÅ: Kim Larsens sidste ord: Betroede sig til kronprins Frederiks ven

Penge fra Gasolins gamle hus

På turnéen med Berlevs Rock n Roll Hotel gælder det i stedet numrene fra deres nye album, ”You can make it”, der også er kommet på rigtig vinyl.

– Jeg har skrevet alle sangene. Nogle er nyere, noget har jeg haft liggende længe. Så længe, at jeg havde glemt at jeg havde skrevet dem. Så kiggede jeg på dem, pudsede dem af og tænkte: ”Den var sgu da ret fed”. Men det er nyt på den måde, at det ikke har været spillet før. Det er også først nu, hvor der er et rigtigt band, der kan arbejde på den rigtige sound.

Indspilningerne er finansieret med penge fra salget af hans andel af Gasolin's gamle hus på Christianshavn.

– Jeg fik et lille overskud. Jeg vil ikke sige, at jeg har vadet i penge gennem tiderne, men jeg tænkte, at jeg ville bruge nogen af dem på at få det her ordentligt op at køre. På den måde kan man sige, at jeg giver de penge tilbage til musikken, som jeg i sin tid tjente på musikken. Det, synes jeg, er god karma, forklarer Søren Berlev, mens et varmt smil breder sig under løvemanken.

LÆS OGSÅ: Ulf Pilgaard forklarer: Derfor stoppede jeg i ‘Olsen-banden’