Gravid realitybabe: En svær tid at være alene i

'Ex on the Beach'-deltageren Simone har det ikke nemt med at være gravid alenemor i en tid præget og ændret af coronakrisen.

I anden sæson af 'Ex on the Beach', dukkede den stortatoverede Simone Skaaning Frederiksen op af vandet. I villaen fandt hun kærligheden i Jonas Gauhl Bentsen, men desværre holdt forholdet kun få måneder, før det sluttede dramatisk med iskold luft og beskyldninger om hashmisbrug.

I ‘Ex on the Beach’-villaen i Mauritius i anden sæson begyndte kærligheden at blomstre mellem deltagerne Jonas og Simone. Det endte dog brat og dramatisk, og i dag har de ingen kontakt (Foto: Janus Nielsen)
I ‘Ex on the Beach’-villaen i Mauritius i anden sæson begyndte kærligheden at blomstre mellem deltagerne Jonas og Simone. Det endte dog brat og dramatisk, og i dag har de ingen kontakt (Foto: Janus Nielsen)

LÆS OGSÅ: UH! Anna og Oliver glæder sig til at blive forældre

Siden har Simone ikke haft en fast kæreste. Derfor kom det også som et chok, da hun pludselig i januar måned i år annoncerede, at hun var gravid, og at faren ikke skal være en del af barnets liv.

– Jeg skal være alenemor, og det har jeg det fint med. Det er en fælles beslutning, at jeg fortsætter rejsen alene. Vi er stadigvæk gode venner og kan snakke sammen, hvilket er det vigtigste for mig. Jeg har det fantastisk, hvis man trækker mine evige heldagskvalme fra. Der er ikke noget, jeg glæder mig mere til i denne verden end at blive mor, fortalte Simone dengang til Realityportalen.

Startcastet til 'Ex on the Beach' sæson 2 (Foto: Nicolas Tobias Følsgaard
Startcastet til 'Ex on the Beach' sæson 2 (Foto: Nicolas Tobias Følsgaard

Førstegangsfødende i en coronatid

Simone er nu 33 uger henne, og hun har termin d. 2. august. Og så er hun netop gået på barsel fra sit arbejde som HR Lønkonsulent i Region Sjælland i sidste uge.

LÆS OGSÅ: Türker flytter til Aalborg

Men selvom hun er lykkelig over at være gravid med sin lille søn, som er sund og rask, så er det bestemt ikke nogen dans på roser at være gravid for første gang - ikke mindst som alenemor - i sådan en tid som nu, hvor alt foregår på en ny måde på grund af coronakrisen og de restriktioner, den har ført med sig.

- Som førstegangsfødende mangler jeg fødselsforberedelse, for selvom det foregår digitalt, er det ikke det samme. Mine jordemoderkonsultationer var aflyst frem til, jeg var i uge 28 og foregik telefonisk. Det er bare ikke helt det samme som personligt fremmøde. Fremvisning af fødegangen på Slagelse Sygehus er også digital, og det mest væsentlige er, at jeg ikke må medbringe nogen til scanninger og kun én til fødslen, forklarer Simone.

- Ét er, at faren ikke er inde i billedet, således at man kunne dele de øjeblikke ved skanningerne sammen, den er i sig selv hård nok - men noget andet er, at jeg så ikke engang har kunne medbringe min mor. Al den glæde, som man ligger med til skanningerne, kan bare ikke videregives per telefon. Og Gud forbyde, at der er nogen, som skal gå igennem en skanning alene, som i værste fald kunne ende ud med en sørgelig nyhed - dét må være det ubetinget sværeste, lyder det fra Simone.

LÆS OGSÅ: Silas Holst får stor drøm opfyldt

Herunder kan du se et billede af gravide Simone. Artiklen fortsætter efter opslaget.

LÆS OGSÅ: Paradiso åbner op om misbrug: Jeg røg på psyk

De mange restriktioner og ændringer i forhold til, hvordan et graviditetsforløb normalt foregår i det offentlige system, er desværre medvirkerende til, at Simone som førstegangsfødende alenemor føler sig endnu mere bekymret og ensom.

- Det er nogle gange svært at finde glæden frem - selvom jeg ved, at det er et kæmpe tabu at sige sådan. Jeg er uden tvivl rigtig lykkelig over at være gravid - men forholdene for gravide lige pt ER altså med til, at man føler en vis ambivalens med nogle ting, forklarer hun.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDET: Numse-Rasmus smider tøjet

Underlig prioritering

Nu hvor Danmark langsomt er ved at åbne igen, så kan Simone godt stille sig lidt uforstående overfor, hvorfor man ikke har prioriteret gravides forhold højere i genåbningsplanen.

- Jeg kan godt gå og undre mig over at fx fitnesscentre og svømmehaller må åbne, men at man ikke lemper bare lidt af restriktionerne for gravide, forklarer hun.

LÆS OGSÅ: Teitur indrømmer: Jeg skal have barn med Christel

Dog har hun samtidig stor respekt for smittefaren og konsekvenserne af coronavirussen, og ikke mindst stor respekt for regeringens planer for at inddæmme virussen og de ansatte på sygehusenes indsats, der gør, at Simone får den bedste mulige oplevelse som førstegangsfødende under de særlige nye vilkår.

- Jeg synes, det er okay at fortælle, man synes, det er svært, hårdt og frustrerende - det SKAL der være plads til. Men jeg ved også, at der er en årsag til, at forholdene for gravide ikke har ændret sig i forbindelse med genåbningen endnu. Man bliver nødt til at tænke på, at det er for vores eget bedste. Og jeg ved, at de gør et kæmpe kæmpe stykke arbejde ude på diverse afdelinger i forhold til, at vi kan få digital fødselsforberedelse, telefoniske jordemoderkonsultationer med mere. Al og kæmpe respekt til dem, afslutter Simone.

Herunder kan du se en sød video af Simones søn, der sparker løs inde i maven.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen afslører: Derfor har jeg løjet så meget

LÆS OGSÅ: Forelsket på hotellet: Derfor gik det HELT galt mellem ‘Paradise’-par