Geggo (Foto: Janus Nielsen)
Geggo (Foto: Janus Nielsen)

Geggo sætter ord på sin abort: Jeg fik voldsomme smerter

Geggo har haft en spontan abort og sætter nu ord på oplevelsen.

I torsdagens afsnit af 'Familien fra Bryggen' kom det frem, at Stephanie Karma Salvali, kaldt Geggo, har haft en spontan abort. I en spørgerunde på Instagram giver Geggo sine følgere mulighed for at få svar på de spørgsmål, de måtte have til det. Her sætter Geggo for første gang ord på oplevelsen.

- Jeg var (vistnok) 8+ sameting, da jeg (sorry detaljerne) begyndte at bløde og få voldsomme smerter. Heldigvis klarede min krop det hele selv i modsætning til den missed abortion, jeg havde, før vi fik Alba. Sidstnævnte var klart hårdest, skriver Geggo som et af svarene og uddyber, hvad en missed abortion betyder.

LÆS OGSÅ: 'Maddysten'-finalist mistede retten til faderskab: Har aldrig set sin datter

- Ved en missed abortion stopper fosterets hjerte med at slå, men ens krop udstøder det ikke selv, og man skal enten have en udskrabning eller medicinsk abort for at komme af med det. Ved en spontan abort sker det samme med fosteret, dog udstøder kroppen det selv. Man begynder at bløde, og måske får man ondt - det gjorde jeg. Indimellem skal man stadig til udskrab og have det sidste ud, men ofte klarer kroppen det selv, skriver Geggo på sin Instagram.

LÆS OGSÅ: Linse og Alba har et helt specielt bånd: Hendes selskab er guld værd

Selvom Geggo synes, at det er personligt at dele ud af sine følelser og sætte ord på én så personlig oplevelse, så gør hun det alligevel.

- Jeg har jo selv valgt at dele det (aborten red.) med jer, og så føler jeg, at jeg skylder lidt at svare på nogle af jeres spørgsmål omkring det. Jeg synes ikke, det skal være tabu. Det sker faktisk med 20% af alle opdagede graviditeter, og langt de fleste ender heldigvis til sidst i en lykkelig graviditet, skriver Geggo på Instagram, der selv blev gravid igen kort efter og i dag venter barn til august.

LÆS OGSÅ: Laura og Isse fra 'Sommerdrømme': Det lå ikke i kortene, at vi skulle være kærester

Se klippet herunder fra 'Familien fra Bryggen', hvor Geggo og Cengiz taler om den spontane abort.

LÆS OGSÅ: Amalie om sin graviditet: Jeg kan ikke holde mig slank