Nadia Shila med ægtemanden Jeremy og datteren Hope (Foto: Discovery Networks Danmark)
Nadia Shila med ægtemanden Jeremy og datteren Hope (Foto: Discovery Networks Danmark)

Frygtede alvorlig hjertefejl: Nu har Nadia Shilas søn været til scanning

Der var gode nyheder til Nadia Shila, da sønnen blev undersøgt for sin medfødte hjertefejl.

Nadia Shila Petersen fra ‘De unge mødre’ blev tidligere på måneden mor for tredje gang, da sønnen Hayden kom til verden. Babylykken blev hurtigt skiftet ud med stor bekymring for den unge mor.

Allerede under graviditeten fandt lægerne ud af efter misdannelsesscanningen i februar, at den ufødte drengs højre hjertekammer var for stort, og de frygtede derfor en hjertefejl. Nærmere undersøgelser efter fødslen viste, at Hayden er født med hul i hjertet. Det fortalte Nadia Shilas mor, Heidi, til Realityportalen.

– Lille Hayden fik sin hjertescanning i dag, da de så under graviditeten, at hans højre hjertekammer er en anelse for stort. Det viste sig i dag, at han har en ASD (Atrial septal defect, som er et hul i væggen mellem de to øvre hjertekamre, red.), så han skal til børnecardiolog om fire uger. Vi ved ikke før om fire uger, hvor stort hullet i hjertet er, eller præcis hvor det sidder. Vi ved, at det sidder mellem de to forkamre, fortalte hun.

LÆS OGSÅ: Heidi raser efter Nadia Shilas fødsel: De kællinger er jo til grin!

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan se, da Heidi slog en stor prut midt under datterens bryllup.

LÆS OGSÅ: Tilbage på skærmen: Glennie klar til ‘De unge mødre’-comeback

"Hullet er ikke så stort"

I den første tid har familien derfor levet i uvished om, hvor alvorligt sønnen var ramt, men den 3. juni var han til undersøgelser hos specialister. Her fik han foretaget en ekkokardiografi og EKG, og det gav gode nyheder til 'De unge mødre'-familien. Det fortæller Heidi til Realityportalen.

- Hans hul er 3 millimeter, så det er ikke så stort. Han skal til kontrol igen om seks måneder. Vi håber, at Haydens hul lukker af sig selv indenfor de næste seks måneder. Det vil være rart at komme om seks måneder og få det at vide, siger en glad Heidi.

Heidi fortæller, at Nadia Shila desuden fik en masse info om, hvordan hjertebabyer håndterer varme, da der inden længe starter en varm sommer i Los Angeles, og da hjertebabyer godt kan have svært ved at håndtere varme.

LÆS OGSÅ: Ung mor går til behandling: Jeg har det simpelthen så dårligt

Ikke rask, men ...

Den seneste tid har været svær for familien, og Heidi har tidligere beskrevet, hvor stressende det har været, at de hele tiden skulle holde øje med sønnen af frygt for, at han pludselig fik det skidt.

Derfor blev nyheden fra specialisterne også modtaget med stor glæde hos 'De unge mødre'-familien.

- Vi var lettede! Han er jo ikke erklæret rask endnu, men som det ser ud lige nu, er lægerne ikke bekymrede. Så det har taget toppen af det stress, der har været omkring det, siger Heidi og fortsætter:

- Det er en virkelig lettelse! Og at få noget info omkring det at have et hjertebarn er også en stor lettelse, slår hun fast.

LÆS OGSÅ: Børn med ekskærestens bror: Sådan går det ‘De unge mødre’-Stephanie i dag