Frederik og søn tynget af tragedie: Fældede tårer

Kronprinsen og sønnen, 16-årige Christian deltog i den smukke mindehøjtidelighed i Field’s og satte ord på deres følelser

Kronprinsen og hans ældste søn, 16-årige Prins Christian ankom til mindehøjtideligheden for ofrene ved skyderiet i Field’s, Ørestaden, og ligesom tusinder af mennesker lod tårerne få frit løb foran scenen, så lagde de kongelige heller ikke skjul på deres følelser.

LÆS OGSÅ: Troels Trier genoplivet efter hjertestop

Far og søn fik våde øjne over stemningen, talerne og de smukke sange af Andreas Odbjerg, der optrådte med hittet ’I morgen er der også en dag' samt koret Ungklang med Albertes nummer, ’Lyse Nætter’.

Tankerne var hos de pårørende med baggrund i en bevæbnet galnings nedskydning af uskyldige ofre søndag eftermiddag.

LÆS OGSÅ: Kendt radiovært har født: Svær fødsel

– Jeg er selvfølgelig i den dybeste sorg over, at det er gået ud over uskyldige liv. Jeg har mange følelser for deres familier. Jeg håber de kommer stærkt igennem det, sagde Prins Christian.

Derefter fulgte farmand trop og satte ord på sine følelser.

– Det er meget rørende og bevægende. Igen et tegn på, vi står sammen her i den svære tid. Hele København, faktisk hele Danmark og længere væk. Jeg deler de ord, der blev sagt af statsministeren, at vi står sammen, og har omsorg for hinanden, og vi viser en stor hjælpende hånd og ånd lige efter tragedien indtraf. Min tanker går til ofrene og de pårørende, sagde Kronprins Frederik.

LÆS OGSÅ: Efter skyderi i Fields: 'Årgang 0'-stjerne får tilbudt krisehjælp

Dyb medfølelse fra hele kongehuset

Under skyderiet blev en 17-årig dreng, en 17-årig pige og en 46-årig mand dræbt, mens fire andre personer blev ramt af skud og alvorligt såret. Kongehuset aflyste kort efter flere officielle begivenheder og udsendte en pressemeddelelse.

- Vores tanker og dybeste medfølelse er hos ofrene, deres pårørende og alle dem, som er berørt af tragedien. Situationen kalder på sammenhold og omsorg, og vi ønsker at rette en stor tak til politiet, beredskabet og sundhedsmyndighederne for deres hurtige og effektive indsats i disse timer, lød det blandt andet på kongehusets Instagram.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Så meget ligner de hinanden