Frederik gjorde Heino tryg: Jeg følger dit tempo

Komikeren Heino Hansen og OL-sølvvinderen Sara Slott er kommet i fint kongeligt selskab.

Blandt de mere end 50.000 tilmeldte til årets Royal Run er ud over kronprinsfamilien også Heino Hansen, 38, og Sara Slott, 35.

Sammmen med komikeren og OL-sølvvinderen optog kronprins Frederik forleden nogle træningsvideoer, der skal vises i slutningen af februar.

LÆS OGSÅ: Efter beskyldninger om dyremishandling: Nu reagerer Christopher

– Det var en stor succes på trods af vores forskellige niveauer og erfaring med motionsløb, fortalte kronprinsen bagefter.

Vil gerne være hofnar

Og Heino, der underholdt ved 'Kronprinsparrets Priser' i Ringsted i november, er helt enig.

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’ er tilbage: Det er flovt!

– Sindssygt godt førstehåndsindtryk. Det blev til en kort snak, hvor vi fik grinet lidt af, hvor mange bryggerier kongehuset benytter sig af som Kongelige Hofleverandører. Og så fik jeg vist nævnt, at de bare skal ringe igen – én gang hofnar, altid hofnar. Bare glem ”vist”. Det fik jeg nævnt. Ja, det nævnte jeg helt klart. Tre-fire gange.

– Hvordan var det at træne med ham?

– Det var en stor oplevelse. Det er tydeligt at mærke, hvor meget han elsker at dyrke motion. Sidst jeg så nogen løbe med så meget passion i øjnene, fangede vedkommende da også Hjem-Is-bilen få hundrede meter senere. Kronprinsen er inkluderende og omfavner forskellighed. Vi danskere har en tendens til at tale os selv og hinanden ned, når man er i mindre god form. Den følelse fik jeg slet ikke fra kronprinsen. Han talte mig op, og havde fuld fokus på de positive ting, fortælle rHeino og fortsætter:

- Det sidste han sagde, inden vi løb afsted, var, ”jeg følger dit tempo hele dagen” – og det var helt vildt motiverende. Det gjorde, at træningen blev sjov – jeg kunne koncentrere mig om at løbe fremfor at bruge energien på at føle mig bagud. Jeg forsøgte at presse ham i intervalløbene – men at jeg et kort sekund troede, at 20 sekunders Heino-spurt kunne presse ham, er nok det tætteste, jeg kommer på at begå majestætsfornærmelse. Han havde så også inderbanen, skal retfærdigvis siges, fortæller Heino med et smil.

LÆS OGSÅ: CHOK! Derfor droppede Alex kæresten: Han havde en anden

Debut i Royal Run

Årets Royal Run bliver Heinos debut i det populære løb.

– Jeg forventer mig en fed oplevelse på de københavnske veje. Jeg drømmer om at træne mig i så god form, at jeg kan gå op til kronprins  Frederik på startlinjen og sige: ”Jeg følger bare dit tempo hele vejen”. Og så forventer jeg en kold kongelig hofleverandør, når jeg kommer i mål, siger Heino, der skal løbe 10 kilometer-distancen.

Årets Royal Run finder sted mandag 29. maj, og her vil kronprins Frederik løbe i Aabenraa og Herning, mens kronprinsesse Mary deltager i Nyborg og Nykøbing Falster.

Det forventes, at deres børn er med på distancer i København/Frederiksberg, hvor også kronprinsen er med.

LÆS OGSÅ: Her er håndboldherrernes smukke kærester og koner