Familiearv på auktion: Caroline Flemings søster i tårer

Nu skal det tilbage til Valdemars Slot, hvor det hører hjemme, sagde Louise Iuel Albinus om tingene, hun havde købt.

Med tårer i øjnene kæmpede 43-årige Louise Iuel Albinus, kaldet ”Duddi”, sidste uge en brav kamp på Bruun Rasmussens Kunstauktioner for at købe sin families ting tilbage.

LÆS OGSÅ: Stort drama i kongehuset

Og det lykkedes næsten at få alt det, hun kom efter.

Med støtte fra sin mand, Nikolaj, 51, og veninden Anna von Lowzow, 61, sad Duddi på første række og bød på familiens ting. (Foto: Anthon Unger)
Med støtte fra sin mand, Nikolaj, 51, og veninden Anna von Lowzow, 61, sad Duddi på første række og bød på familiens ting. (Foto: Anthon Unger)

En bitter strid mellem hende og storesøsteren, 47-årige Caroline Fleming, om den mangeårige familieejendom Valdemars Slot på Taasinge, endte tidligere i år med, at hun og manden, Nikolaj, købte slottet for 110,7 millioner. Men inventaret fulgte ikke med.

LÆS OGSÅ: Ditte Julies mareridt: Risikerer at miste huset

Det havde Carolines Flemings 18-årige søn, Alexander, arvet efter sin morfar, fordi man regnede med, at han skulle overtage slottet. I stedet røg det på auktion.

– Jeg er så taknemmeligt for at have fået lov og mulighed til at få tingene tilbage, og at folk i salen, da de så, at jeg bød, valgte ikke at byde. Så af hjertet tak, sagde Louise Iuel Albinus bagefter til HER&NU.

Hun havde svært ved at holde tårerne tilbage, og lod dem til sidst trille i en blanding af lettelse og afmagt efter at have brugt godt 1,5 millioner kroner på auktionen.

LÆS OGSÅ: Kirsten i byen med eksmandens kæreste: Vi bor sammen

– Det var endnu et søslag, sagde hun med et historisk nik til sin forfader, admiral Niels Juel, der i 1677 fik Valdemars Slot af en taknemmelig Christian 5. efter slaget i Køge Bugt.

Duddi var trods den triste situation lykkelig over at have sikret mange af de store portrætter af familien, der nu kan komme tilbage på deres plads på slottet.

LÆS OGSÅ: Amalie og Mikkel: I medgang og modgang

– Det betyder, at vores allesammens kulturarv kan fortsætte, og at jeg glæder mig til at kunne holde fast på tingene til den næste generation, som også skal bevare det. Og til at vi en dag forhåbentlig kan få besøgende igen på Valdemars Slot, og gøre det til det kultursted, som vi alle holder så meget af, sluttede hun.

Artiklen fortsætter under billedet...

8,1 mio. til Carolines søn

Caroline Flemings søn tjente 8,1 millioner kroner på auktionen, hvor langt de fleste af de 91 udbudte genstande blev solgt.

Kun i syv tilfælde var buddene for lave til et salg. Selvom Duddi sikrede mange af familiens arvestykker, var der også en del, hun bød på, men hvor hun måtte se sig slået af andre købere.

Blandt andet et portræt af kejserinde Eugénie af Frankrig, der har hængt i Kejserinde Stuen på slottet, blev solgt for 190.000 kroner, et altersæt i sølv med kalk, disk og oblatæske, der hører hjemme i Niels Juel Salen, røg for 55.000, og en rejseseng betrukket med rød silkebrokade og det 231×291 centimeter store Christian V-portræt, begge fra Kirkestuen, blev solgt for 22.000 og 240.000 kroner.

De næste par uger vil der blive udbudt yderligere genstande på Bruun Rasmussens online auktioner

LÆS OGSÅ: Reality-stjerne løber sit maraton nummer 1000