FÅ DET FULDE OVERBLIK over Teiturs retssag

Realityportalen har samlet overblikket over første del af retssagen mod Teitur Skoubo.

I dag klokken 9.30 startede retssagen mod Teitur Skoubo, som er tiltalt for vold og voldtægt mod en 25-årig pige i Odense d. 28. november 2021.

Ifølge anklageskriftet, som Realityportalen har fået aktindsigt i, skulle Teitur den 28. november 2021 omkring kl. 2.10 på en anonymiseret adresse i Odense have øvet voldtægt og vold mod offeret, idet han tildelte hende 4-5 slag i hovedet, hvorefter han pressede hende ned i en seng og herefter gennemførte vaginalt samleje med hende, selvom hun sagde stop, nej eller lignende.

LÆS OGSÅ: Philine udsat for svindel: Jeg har kontaktet min advokat

Familien skulle forlade retten

Solen skinnede over retsbygningen i Odense, da Teitur ankom klokken 8.25 sammen med sin advokat Rasmus Sølberg, hans assistent Pernille Nygaard, kæresten Teresa, bedstevennerne Samira og Jonass samt Teiturs mor og søsteren Solbjørg. Selvom der var overskud til smil og snak, så var stemningen tydeligvis trykket, og dagens alvor stod malet i deres ansigter bag smilene.

Kort inden retssagens start gjorde dommeren det klart overfor de fremmødte fra pressen samt de pårørende, at der kun var fire pladser inde i retssalen. To af pladserne gik til pressen, mens Teitur fik lov til at vælge en af sine pårørende, der skulle med ind, og den forurettede fik lov til at have en pårørende med ind i retssalen.

LÆS OGSÅ: Reality-stjerne bliver verdensmester

Den øvrige presse måtte vente udenfor retssalen, mens Teiturs familie og venner blev bedt om at forlade bygningen. Det var kun kæresten Teresa, der fulgte med Teitur ind i retssalen. Formiddagen gik med vidneudsagn fra Teitur og den forurettede. De to journalister, som fik lov til at være inde i salen under Teiturs vidneudsagn, var så venlige at dele information med den øvrige presse efterfølgende.

Den forurettedes vidneudsagn blev holdt for lukkede døre, og Teitur måtte høre det fra et lytterum i nærheden, mens pressen ikke har hørt det. Derfor kan vi ikke viderebringe den forurettedes forklaring.

Teiturs vidneudsagn: Aldrig følt så meget uretfærdighed

Teitur forklarede i sit vidneudsagn, at ham og vennen Patrick Weber mødte to piger på diskotek Butchers i Odense. Her aftalte de, at de skulle hjem i forurettedes lejlighed og have sex. Ifølge Teiturs vidneudsagn fik han et blowjob af forurettede på vejen hjem til lejligheden fra Butchers.

FØLG RETSSAGEN LIVE HER

Da de ankom til lejligheden havde Teitur sex med forurettedes veninde, hvorefter Patrick tog over, og Teitur gik ind på et værelse sammen med forurettede for at have sex.

Inde på værelset spurgte Teitur ifølge vidneudsagnet den forurettede, om hun var til hård sex. Det vedkendte hun sig at være. Herefter gav han hende en lussing og vendte hende om for at udføre samleje i en såkaldt trillebørs stilling.

Da han trak hende til sig, røg hun ned fra sengen og slog hovedet mod en sengekant, gulvet eller bordet. Den del så Teitur ikke. Han understreger, at det var et uheld, at hun faldt.

LÆS OGSÅ: Teitur om voldtægtsanklage: Enhver mands mareridt

Han forklarede i retten, at hun efter faldet vendte sig om og spurgte, hvad fanden han havde gang i. Hun snakkede om, at hun ville anmelde det, og Teitur blev forskrækket og følte sig ikke længere velkommen.

Det er uklart, hvad der er sket i episoden efter, idet Teitur forklarede, at han gik ud for at finde hjælp hos de to andre, mens den forurettede tidligere ifølge anklageskriftet har forklaret, at hun råbte om hjælp og også bad ham om at stoppe.

Da de kommer ud af værelset, møder Teitur Patrick Weber og veninden, og de bliver enige om, at det er bedst, at Teitur går. Hele forløbet i lejligheden varer kun 10-15 minutter ifølge Teiturs vidneudsagn.

LÆS OGSÅ: Christel: Teitur er ikke en voldelig fyr

Herefter forlader Teitur lejligheden og går tilbage på diskoteket, hvor de tidligere festede. Her drikker og fester han videre.

Politiet modtager anmeldelsen klokken 02.27, og de er på adressen klokken 02.59, hvor Teitur har forladt lejligheden. De tre andre var stadig i lejligheden. Teitur blev anholdt klokken 04.02 på Butchers i Odense.

Både Teitur og forurettede blev undersøgt på retsmedicinsk institut kl. 07.00. Her var Teiturs promille på mellem 1.17 og 1.7.

LÆS OGSÅ: Teitur og Teresa tager stort skridt i forholdet

Store konsekvenser for Teitur

Teitur er uforstående overfor, hvorfor han er havnet i denne situation og har udtalt følgende i retten:

– Hun har ødelagt mit liv. Der er noget helt galt med hende. Jeg har nok aldrig følt så meget uretfærdighed. Hendes motiver synes jeg er helt hul i hovedet. Jeg har ingen forståelse for det. Jeg har tænkt på det hver dag det sidste halve år, jeg er helt uforstående overfor det, lyder det fra Teitur, som til daglig bor i Spanien og arbejder som vægttabs-coach.

LÆS OGSÅ: Alt om Teitur: Den sjove festabe med stort temperament

Sagen har allerede haft store konsekvenser for Teitur, forklarede han under sit vidneudsagn i retten. Han er gået 75 procent ned i klientaftaler som online træner, hvor det hovedsageligt er yngre kvinder, der ellers har haft hyret ham.

Derudover har han ifølge eget udsagn mistet samarbejder på Instagram for 100.000 kroner, og Discovery+ har fjernet ‘Ex on the Beach’ sæson 6, hvor Teitur deltog.

Retsmediciner fortalte om slag

Retsmediciner Peter Mygind Leth fortalte om de slag, som forurettede mener at have fået. Her spurgt anklageren, om slagene kunne være foretaget som en lussing, eller om det var de knytnæveslag, der tidligere er beskrevet.

Ifølge retsmedicineren kunne slagene godt være foretaget med håndballen, men det var mest sandsynligt, at der var tale om en knyttet hånd. Forsvareren ville gerne vide, om noget tydede på, at man har haft ringe på.

LÆS OGSÅ: Fra hemmelig til offentlig: Fie Laursens søn har fået Instagram

Der var ifølge retsmedicineren ikke noget, der tydede på, at man havde haft ringe på, hvis der var tale om knytnæveslag.

Her bredte der sig et smil på Teiturs læber - senere kom det frem, at der var blevet fundet ringe i Teiturs celle efter anholdelsen.

Patrick Weber sendte besked til Teitur: Jeg redder dig

Den tidligere ‘Paradise Hotel’-deltager Patrick Weber var tilstede i lejligheden, hvor hændelsen foregik d. 28. november. Det var en tydeligt trykket Patrick, som satte sig i vidneskranken over middag i dag og med det samme lagde en hånd på sit lår i forsøget på at få sit sitrende ben til at forholde sig i ro.

Om hændelsesforløbet forklarede han følgende:

– Jeg hørte sexlyde, stønnen og hud-mod-hud lyde, men ikke noget, som var værd at reagere på, før vi hørte et “av” eller “ej”, fortalte Patrick, som på daværende tidspunkt befandt sig i stuen og var i færd med et samleje med den forurettedes veninde, mens Teitur og den forurettede angiveligt skulle have sex inde på soveværelset.

LÆS OGSÅ: CHOK: Reality-deltager udsat for gruppevoldtægt

Både Patrick og den forurettedes veninde løb da straks ind på værelset.

– Der var blod på gulvet. Forurettede sad sammenkrympet med blod ud over sig. Teitur stod også derinde. Den forurettede protesterede og sagde, at Teitur havde slået hende, fortalte Patrick i retten.

Den forurettedes veninde og Patrick gjorde et forsøg på at trøste den forurettede

– Hun var ude i et gear, som vi andre slet ikke var i. Det gik meget i bølger. Det ene øjeblik skreg hun, det næste var hun bare ked af det, forklarede Patrick.

LÆS OGSÅ: Alt om Teitur: Den sjove festabe med stort temperament

Patrick: Det lignede et uheld

Selv tænkte Patrick Weber ikke, at der var sket noget kriminelt.

– Jeg tænker, at der er sket et uheld. Mit bud er, at Teitur har givet hende en lussing, hun har måske rykket hovedet, så det er blevet mere voldsomt end planlagt. Han har ikke tæsket hende. Det var min mavefornemmelse, og det første jeg tænkte, slår Patrick fast, og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Teitur og Teresa tager stort skridt i forholdet

– Teitur og jeg har været sammen med flere piger før sammen, hvor vi har haft hård sex med en lussing eller et slag i numsen, så da jeg ser den forurettede, tænker jeg ikke andet end, at det er et uheld. Mit umiddelbare indtryk er, at det er et uheld.

Teitur gik tilbage i byen

Efter episoden var der ifølge Patrick ingen tvivl om, at Teitur Skoubo skulle forlade lejligheden med det samme. Han gik tilbage på diskotek Butchers og festede videre.

Patrick blev derimod i lejligheden sammen med den forurettede og hendes veninde, som ringede til politiet. Da politiet ankom, afgav de alle sammen forklaring.

LÆS OGSÅ: Teiturs familie smidt ud af retten

– Det var voldsomt, jeg har aldrig prøvet det før, lyder det fra Patrick, som mente, at det var en overreaktion at ringe til politiet.

Patrick i besked til Teitur: “Jeg redder dig”

Forinden politiets ankomst til lejligheden, havde Patrick sendt en besked til Teitur:

– Jeg redder dig, stod der i den. Patrick husker ikke beskeden, men han vedkender sig at have sendt den.

– Jeg skrev beskeden, fordi han blev beskyldt for at have tæsket en pige. Og selvfølgelig vil jeg hjælpe min kammerat, når han bliver beskyldt for noget, som han ikke har gjort, er Patricks svar til anklagerens undren over beskeden.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen tager afstand: Min søn bliver ikke dansk

Patrick var under hele hændelsesforløbet meget beruset, men tog alligevel efterfølgende tilbage på diskoteket, hvor de havde været forinden. Her fik han dog at vide af dørmanden, at de andre var taget hjem, og det var nok bedst, at han gjorde det samme.

På det tidspunkt var Teitur blevet anholdt – det blev han klokken 4.02 på Butchers i Odense.

I løbet af natten har Patrick desuden sendt en talebesked til deres fælles ven Mathias, der ifølge Patrick havde cirka samme ordlyd som beskeden til Teitur. Ordlyden bliver læst op i retten:

– Jeg er lige i gang med en kæmpe redningsaktion i forhold til Teitur, der har slået en pige, så hun bløder udover det hele. Jeg skal nok skrive, når jeg ved mere.

Han fortæller i sit vidneudsagn, at den forurettede ikke lignede én, der havde fået 4-5 slag i ansigtet.

Veninden: Intet seksuelt på vej hjem

Den forurettedes veninde, der var til stede i lejligheden, da gerningen angiveligt fandt sted, vidnede også i retssagen mod Teitur.

Veninden har kendt den forurettede i et års tid, og de to bor tæt på hinanden. Det var i den forurettedes lejlighed, at gerningen fandt sted.

LÆS OGSÅ: CHOK: Micki Cheng smider tøjet

Ifølge vidneudsagnet tog veninden og den forurettede sammen på Butchers, hvor de mødte  Teitur Skoubo og Patrick Weber. De fire bliver enige om at tage hjem i venindens lejlighed.

- Jeg tænker noget i stil med en efterfest, og at vi skal drikke videre. Men ja havde godt en fornemmelse af, at det kunne ende i noget seksuelt. Der var helt klart en bagtanke, fortæller vidnet.

På turen hjem går de to veninder skiftevis med de to 'Paradise'-fyre. Ifølge vidneudsagnet er Teitur meget pågående over for de to piger, og han foreslår veninden at have sex i gågaden, hvilket hun afslår. Derefter går Teitur sammen med den forurettede, som han på et tidspunkt trækker med i en sidegade, hvor de holder om hinanden. Veninden afviser, at der skulle være sket noget seksuelt mellem Teitur og den forurettede, i modsætning til Teitur, der i sit vidneudsagn tidligere på dagen påstod, at den forurettede havde givet ham et blowjob på gåturen.

LÆS OGSÅ: Endegyldigt farvel: Nu går Lasse Rimmer i terapi

I lejligheden har den forurettedes veninde sex med Patrick Weber i stuen, og ifølge vidneudsagnet bemærker hun, at den forurettede og Teitur går ind i soveværelset ved siden af.

- Ganske kort efter hører jeg rytmiske klaskelyde og stønnelyde. Mig og Patrick kigger på hinanden og smiler, fordi det var meget, man kunne høre, og de kom i gang ret hurtigt. Jeg studser kort over, at jeg kan høre, de har sex, og så fortsætter mig og Patrick det, vi har gang i. Det næste jeg hører er, at (den forurettede, red.) råber "hjælp, stop, der er blod over det hele". Mig og Patrick stopper, Patrick stormer derind, og jeg er lige bagefter. Vi er begge nøgne, forklarer vidnet i sit udsagn.

Ifølge vidneudsagnet går der 5-7 minutter, fra Teitur og den forurettede går ind på værelset, til veninden hører den forurettede råbe om hjælp. På værelset bliver hun mødt af et chokerende syn.

LÆS OGSÅ: Efter 14 års kamp: Remees drøm er gået i opfyldelse

- Det første jeg kigger på er gulvet, det er smurt ind i blod. Det næste er den forurettede, der sidder på gulvet med benene trukket til sig, stadig nøgen, hænderne mod hovedet, blod over det hele. Det tredje er Teitur, der står op og er ved at tage bukser på. Det første, jeg tænker, er, at den forurettede er blevet slået, der er sket noget med hende. Hun hulker og bløder fra ansigtet, der står to mænd, jeg ikke rigtig kender, og jeg var meget i tvivl om, hvad der er sket. Jeg var chokeret, fortæller veninden.

Veninden beder derefter Teitur om at forlade lejligheden, hvilket han gør.

- Lige da Teitur er gået, går jeg tilbage på værelset og kigger på Patrick og den forurettede, og vi er enige om at, at jeg ringer til politiet. Da vi sidder og venter, er hun meget forvirret og har svært ved at forstå, hvad der foregår, klassisk choktilstand. Vi prøver at tale hende ned, forklarer vidnet.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald afslører: Jagter ny partner

Igen bliver der talt om en dyne. Vidnet forklarer, at Patrick lagde en dyne om den forurettede. Hun lægger ikke mærke til, hvorvidt der er blod på dynen, og kan heller ikke udtale sig med sikkerhed om, hvordan sengen så ud, da hun kom ind på værelset.

Veninden er overbevist om, at den forurettede er blevet slået.

- Det, der chokerer mig, er blandt andet, hvordan hun ser ud i hovedet. Hun ser ret medtaget ud. Det er ikke så tit, jeg ser nogen, der bløder, afsluttede veninden.

LÆS OGSÅ: Iskold Christie: Holdt sin beslutning skjult for ALLE

Betjent beskriver forurettedes tilstand

En af de to betjente, der blev kaldt ud til lejligheden, da veninden anmeldte episoden til politiet, er mødt op i retten for at aflægge forklaring. Han beskriver, hvordan den forurettede sidder med Patrick og veninden på hver side og en dyne om sig, da de ankommer til lejligheden.

Hans vidneudsagn er kort og beskrivende af de praktiske forhold.

Han beskriver den forurettede som værende rystet og ked af det.

LÆS OGSÅ: What: Ung mor betaler datter for billeder

Teitur får dagens sidste bemærkning

Dagen slutter, hvor den startede, idet Teitur får det sidste ord, som er kutyme i sådanne sager. Han skal fortælle om sine personlige forhold, for at give dommeren et indtryk af den situation, han er i, og hvilke konsekvenser en dom vil have for ham. Her er det forsvareren, der står for at stille spørgsmålene.

Først skal forsvareren have slået fast, hvad der er Teiturs dominerende hånd. Her svarer Teitur, at han er venstrehåndet, og at hans højre hånd er meget uduelig. Herefter spørger forsvareren ind til Teiturs fremtidsplaner.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde stavnsbundet til Langeland: De griner af os

- Jeg er ikke i en situation, hvor jeg lægger fremtidsplaner lige nu. Lige nu er de fleste af mine fremtidsplaner ødelagte. Jeg kunne godt lide det, jeg lavede. Men jeg har skubbet folk væk på grund af den situation, jeg er i nu. Jeg har altid gerne villet være coach og hjælpe andre mennesker, svarer Teitur.

Forsvareren spørger også ind til Teiturs familie og hvor han bor.

- Jeg bor i Spanien i en lejlighed sammen med tre kammerater. Min kæreste bor i Danmark. Hun er også fra Færøerne. Jeg har familie i Danmark, min mor og søstre, og min far bor på Færøerne, men han kommer tit til Danmark, han har et sommerhus her, afslutter Teitur.

Tidligere har Teitur og Teresa fortalt, at de flyttede sammen i Spanien, det lød dog ikke på Teitur i retten i dag som om, at det var sket endnu, selvom man på deres Instagram den seneste tid har kunnet følge deres fælles hygge i Spanien.