Esben Dalgaard bryder sammen før 'Vild med dans'

'Knæk Cancer'-ugen er hård for Esben Dalgaard, der hele tiden bliver mindet om den barske sygdom, som han selv kæmper mod.

Skuespiller og  tidligere ‘Vild med dans’-deltager Esben Dalgaard er mødt op til 'Vild med dans - Knæk Cancer', og for ham kommer det hele meget tæt på. Han står nemlig selv midt i kampen mod sygdommen.

Artiklen fortsættes under videoen med Esben, der er til 'Vild med dans - Knæk Cancer'...

Derfor er han mødt op med masser af køkkenrulle i lommen, fortæller han, for tårene presser på, allerede inden showet er begyndt.

LÆS OGSÅ: Camilla Ottesen afslører: Så mange har beholdt deres 'Boligkøb i blinde'-hus

- Det er en svær situation, jeg er allerede gråd labil. Det skal nok blive en god aften. Jeg står jo ikke og græder, fordi jeg har det dårligt. Jeg har det jo faktisk rigtig udmærket. I den her uge vender det hele tilbage til dig, du kan ikke tage det på afstand, i den her uge får du det in your face, siger skuespilleren.

I september meldte han ud, at han igen er blevet ramt af kræft. Det er den form modermærkekræft, som han tilbage i 2012 kæmpede mod, men hvor han i 2017 efter et langt forløb kunne ånde lettet op, da han fik den glædelige besked om, at han nu var kræftfri.

Esben opdagede i august en hævet lymfekirtel og fik derefter konstateret modermærkekræft, som denne gang har spredt sig via blodet og sat sig mange steder i kroppen, blandt andet i leveren.

LÆS OGSÅ: TV 2-stjerne afslører utroskab

Status på Esbens behandling

Nu er han i den slags behandling, som hedder immunterapi, og med opbakning fra familien bevarer han gejsten for at fortsætte med at kæmpe.

- Vi forsøger at holde modet oppe, og det er der ved gud også grund til. Min behandling går godt. Men der er så mange rundt omkring os, hvor det er svært, og hvor det er endnu svære. Jeg har også en kæmpe gang køkkenrulle i lommen, fordi jeg ved, at det kommer jeg til at få brug for, siger 45-årige Esben, der har brugt sin egen historie til at sætte fokus på, at alle, men især mænd, skal huske at gå til lægen og blive tjekket.

LÆS OGSÅ: UHHH! Vild 'Robinson'-tatovering afsløres

Esben går til kontroltjek hver tredje måned.

- Jeg havde håbet på, at jeg ved det første tjek skulle få en tommel op eller ned. Til mit første tjek var det en tommel op, men der var også noget, der ikke var, som det skulle være, og der må man så vente til næste gang. Derfor går man hele tiden i et limbo. Men det er vigtigt at understrege, at behandlingen virker, og min lever, der er det værste for mig, er klart næsten kræftfri nu, så det er rigtig rigtig positivt.

LÆS OGSÅ: Danica Curcic: Her er min kæreste