Efter Royal Run: Mary stod klar med medalje og kindkys til Frederik

Efter en lang dag med løb over hele landet, sluttede Frederik flot af i København

Det var en glad og lettet kronprins Frederik, der ankom til Amalienborg Slotsplads efter ti kilometer i tiden 48 min. og 51 sekunder.

Kronprinsesse Mary og børnene Isabella, 14 og de 10-årige tvillinger Josephine og Vincent stod klar til at tage imod på målstregen. Her blev han krammet af Mary ,og hun hængte en medalje for veludført løb om halsen på ham.

LÆS OGSÅ: Hurtige Vincent: Kongelige børn i mål

- Godt far, sagde børnene, mens Mary spurgte, om det havde været hårdt. Det svarede Frederik også på ved pressemødet umiddelbart efter.

LÆS OGSÅ: Marys mareridt: Familien splittet

- Det gik over al forventning. Jeg ramte dagsformen. Alt under 50 minutter var godt, så jeg er tilfreds, sagde Frederik, der havde deltaget i fire forskellige løb i løbet af dagen. Henholdsvis åbningen i Sønderborg, i Odense og ved to løb i København. Både kronprinsesse Mary og de tre yngste børn deltog. Vincent løb hele to gange – hvoraf en fem kilometer sammen med sin fætter, prins Felix, 19.

Familiens opbakning var kronprins Frederik glad for.

LÆS OGSÅ: Cecilie Frøkjær og kæresten holder jul hver for sig

- Min familie har bakket op. Det var skønt at se. Det har været en dejlig dag. Nu skal jeg bare hjem og smide benene op i sofaen, sagde Frederik med et stor smil, inden han stillede sig ved banderne for at hilse på løberne i målområdet.