Robinson 2022 (Foto: Anthon Unger)
Robinson 2022 (Foto: Anthon Unger)

Efter 'Robinson': Dét var det første, deltagerne spiste

Hvad er det første, man spiser, når man har levet på en øde ø i mange dage? Nu giver 'Robinson'-deltagerne dig svaret på, hvad de spiste.

Én af de største udfordringer ved at deltage i 'Robinson Ekspeditionen' er som bekendt at overleve uden særlig meget mad.

Uge efter uge er seerne vidne til sultne deltagere på tomme maver, der drømmer om at spise alverdens mad, når de kommer hjem til Danmark.

Men hvad var så det første, de spiste? Det har HER&NU spurgt deltagerne om.

Jacob

- Da jeg kom hjem, spiste jeg først taquitos fra 7 Eleven, efterfulgt af noget indisk hjemme i Odense.

Vicki

- Det første, jeg spiste, var en træstamme. Den smagte dejligt. Nu er min yndlingstræstamme fra Lagkagehuset, og denne her var ikke fra Lagkagehuset, så den smagte ikke bedre, end den plejer, men den var godkendt.

Sine

Sine besøgte en med-deltagers restaurant i Odense.

- Det første, vi gjorde, var faktisk at gå ned på Loays restaurant, Falafelmate, og købe aftensmad. Der fik jeg en falafelbowle med ekstra baba ganoush og hummus. Det var det, jeg havde haft allermest lyst til. I lufthavnen kom min familie med nye danske kartofler og alle de ting, jeg virkelig havde drømt om ude på øen. Så det var virkelig dejligt.

Mikkel

- Jeg spiste en gang boller i karry. Det smagte fantastisk. Lige efter jeg kom hjem, spiste jeg rigtig dårligt. Træstammer, romkugler, kager. Alt for meget dårligt mad, som jeg havde givet mig selv lov til at spise. Men nu er det blevet meget bedre, og jeg sætter meget mere pris på mad, efter jeg er kommet hjem.

Nicolai

Selvom Nicolai havde drømt om alverdens lækkerier ligesom de andre deltagere, så var det ikke at spise maden, han længtes efter. Det var at lave den.

- Det første, jeg gjorde, da jeg kom hjem, var at købe mig en ny Kitchen Aid og gå i gang med at lave en masse mad. Det var mere dét, jeg havde lyst til, end faktisk at spise noget, fordi idéen om at spise noget, man måske har lyst til, er altid noget andet end at spise det. Det er den der tanke, at noget, man ikke kan få, er vildt lækkert, og så spiser man det, og så er det sådan "Nå okay". Specielt når man ikke har fået noget at spise i mange dage. Så det var mere processen i, at jeg rent faktisk kunne få lov til at lave mad og putte det i, jeg havde lyst til. Og jeg har gjort det lige siden.

Mariam

- Det første, jeg spiste, var en Big Mac fra McDonald's, og jeg kan normalt ikke lide Big Mac. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg spiste den som om jeg var en hyæne, der virkelig havde sultet. Det gjorde jeg så også. Men jeg har aldrig spist så hurtigt. Jeg ved ikke, hvorfor det lige var en Big Mac. Det var det første, der var der, så jeg sagde bare "Kom med den". Den skulle bare ned med det samme. Det var meget lækkert.

Mariam har ændret sine spisevaner, efter hun kom hjem fra ekspeditionen.

- Jeg efterlader ikke noget mad. Aldrig. Og min søn får også af vide, at han skal spise op. Jeg spiser alt op. Jeg er en støvsuger, griner hun.

Naja

- Det første, jeg gjorde, da jeg kom hjem, var at spise så meget kage, jeg overhovedet kunne. Kage har jeg virkelig savnet.

Mie

- Jeg spiste ret meget. Jeg spiste en burger og en pizza og nogle mini forårsruller. Jeg har jo prøvet det nogle gange før til konkurrencer, så jeg ved godt, at det med både at drikke og spise rigtig meget, det er en dårlig kombi. Så jeg bestemte mig for enten at spise eller drikke. Så jeg tog kun lige en tår af en cola light, og så fik jeg kørt alt maden indebors, og så var jeg færdig.

Mohammed

- Det var tre McDonald's menuer. Det kunne jeg sagtens spise. Men jeg kan love dig for, at jeg havde ondt i maven resten af natten.

Morten

- Jeg fik jordbærtærte, da jeg kom hjem, nede hos min svigermor. Det smagte rigtig dejligt. Det var fra den lokale bager. Det var jordbærsæson, da vi kom hjem der, så det var lækkert.