Efter massiv kritik af ny film: Nu svarer den danske skuespiller

Filmen 'Blonde' har i de seneste uger modtaget en del kritik. Caspar Phillipson spiller med i en særligt kontroversiel scene, og nu reagerer han på kritikken.

Den nye Marilyn Monroe-film 'Blonde' har modtaget massiv kritik, efter den udkom på Netflix i sidste uge. Seerne raser særligt over én scene, som er blevet beskrevet som både "ubehagelig", "hjemsøgende", "sygelig" og "unødvendig".

I scenen foregår et overgreb mod Marylin Monroe af en unavngiven præsident, som spilles af danske Caspar Phillipson, der lige nu er aktuel i 'Vild med dans'.

LÆS OGSÅ: Sonny åbner op om hemmelig kæreste

Casper kan til dels godt forstå kritikken.

- Jeg oplever, at det er en vigtig diskussion at tage, og det er en gave at være med i et kunstværk, som vækker debat. Da jeg læste det første gang tænkte jeg "Åh, kan man det her?", og jeg skulle også lige vende det inden. Men som kunstner skal man også tage nogle chancer og være med i sådan noget, fortæller han til HER&NU kort efter gårsdagens 'Vild med dans'-udsendelse.

LÆS OGSÅ: Vender tilbage til 'Vild med dans'

Smuk så det gør ondt

Selvom kritikken af både filmen og den specfikke scene fylder en del på de sociale medier i disse dage, så har Caspar modtaget blandede kommentarer.

- Jeg har mest fået positive kommentarer fra folk, som synes, filmen er godt lavet i al sin iskolde gru. Men det er jo delt. Der har også været nogen, som har sagt, "Hvordan kan du være med til det her?", og der er mit svar, som jeg ser det nu, at det er hendes mareridt, vi fortæller om, fortæller 'Vild med dans'-stjernen og fortsætter:

- Vi fortæller ikke en historie om en navngiven præsident, men præsidenten som begreb. Vi forsøger ikke at lave en biografisk historie om, hvordan han var. Men filmen er smuk, så det gør ondt.

LÆS OGSÅ: 'Vild med dans'-stjernes store problem: Jeg er en dårlig taber

Caspar mener, at filmen er med til at sætte fokus på nogle vigtige problemer. Derfor skal man fokusere på, hvad den repræsenterer, og ikke dens faktuelle korrekthed, når det kommer til Marilyn Monroes liv.

- Jeg synes, at vi mænd i filmen repræsenterer patriarkatet. Overordnet set er det Marilyn Monroes historie, og hun havde en affære med en vis præsident og var gift med den og den, men vi er også arketyper, der havde alt for meget magt dengang, og som i mange andre aspekter af livet stadig har for meget magt, og som vi skal tage et opgør med, afslutter han.

LÆS OGSÅ: Pitzner frygter for sønnen