(Foto: TV2 Zulu)
(Foto: TV2 Zulu)

Dybvad: Kritisk afstand til reality

Enten elsker man- ellers så hader man reality-konceptet. For Tobias Dybvad er det ingen undtagelse - han elsker nemlig at lave sjove med ugens reality-øjeblikke. Reality fylder nemlig så meget, at man skal joke om det.

’Amalies verden’, ’Singleliv’, ’De unge mødre’. Listen er lang, når det kommer til reality-programmer – nogle vil måske mene, at verden er mættet af reality-koncepter. Men nej, Tobias Dybvad er klar med programmet ’Dybvaaaaad!’, der hver mandag samler de bedste reality-øjeblikke fra ugen. Og for Dybvad var det en oplagt vej at gå. ’Hjernen’ bag standup-showet er en anden komiker, nemlig Christian Fuhlendorf. Hvordan de to komikere kom på ideen vides ikke, men for Tobias var det en oplagt vej at gå.

- Det er en oplagt idé. Der er mange, der ser det, og derfor er de med på alle referencerne i mit program. Enten elsker man reality-tv, eller også hader man det. Derudover så er det nogle fantastiske typer, der er med i programmerne, siger Tobias Dybvad med begejstring i stemmen til Realityportalen.dk.

Han understreger, at det fantastiske ved deltagerne er, at de ofte er ufrivilligt sjove. Tobias Dybvad fortæller, at publikum ofte griner mere af de klip, han viser med Michael Monetz og mor Mia, end de griner af hans egne jokes.

LÆS OGSÅ: Komiker elsker reality

Alle kan bruges

Mange komikere er af den opfattelse, at man kan lave jokes om alt, og den holdning deler Tobias – i hvert fald delvist.

- I princippet kan man lave sjov med alle. Der er selvfølgelig nogle, der ikke kan levere på samme måde som andre, men der er ikke en grænse, hvor jeg synes, man skal undgå dem. Men måske er De unge mødre nogle gange for alvorligt til, at man kan lave sjov med det, lyder det fra den unge komiker.

Selvom man kan lave sjov med alle, så har han sine favoritter. Michael Monetz fra 'Familien fra Holtewood' og Mor Mia fra 'Singleliv' og 'Mig og min mor', der er kendt fra Singleliv og Mig og min mor. De er nemlig nogle så fantastiske og sjove typer, at komikeren bare skal vise klip fra programmerne, og så er det en joke i sig selv.

LÆS OGSÅ: Se Strip og støt et godt formål

Undgå overdosis

Dybvad ser selv ti reality-programmer om ugen, og det er måske lige i overkanten hvad angår den daglige dosis af reality, erkender han. Men han er hurtigt til at række en hjælpende hånd ud, så man undgår for meget reality.

- Hvis man vil undgå en overdosis af reality, så skal man bare se mit program. Det er nemlig de bedste klip, der er valgt ud, siger han med et grin.

Tobias slår desuden fast, at reality-tv er underholdende, uforpligtende og sjovt tv, men man skal have det i de rigtige doser. Derudover fylder reality-programmerne meget i fjernsynet, hvilket er en soleklar grund til, at man skal tage sine forholdsregler omkring konceptet – og det vil den unge Dybvad gerne hjælpe med.

- Reality fylder så meget, så derfor skal der laves jokes med det, så man kan holde en kritisk distance til det.

LÆS OGSÅ: Får job-afslag på grund af tv-optræden

Gør dem mere kendte

Indtil videre har Tobias ikke fået nogen reaktioner fra de forskellige reality-stjerner, han har grillet for åben skærm - hverken positive eller negative. Alligevel er han ikke i tvivl om, at de værdsætter den omtale, han giver dem på TV 2 Zulu.

- Jeg tror, de er glade for, at de bliver mere kendte. De bør tage det som et kompliment, men jeg ved det ikke. Men generelt virker det, som om de nyder opmærksomheden, slår Tobias Dybvad fast overfor Realityportalen.dk.

Men i sidste ende er det ikke reality-stjernerne, der afgør, om de forskellige jokes er sjove eller ej, det er nemlig helt og aldeles op til publikum.

Se TV 2 Zulu hver mandag klokken 21:40, hvis du også skal have din dosis af reality-tv - serveret på en yderst humoristisk måde.

Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.