Dronningens smertehelvede: Aflyser vinterferien i Norge

Majestæten bliver hjemme på grund af rygsmerter, der har plaget hende siden sidste uge

Dronning Margrethes rygproblemer blussede op i sidste uge og det betød i første omgang, at hun i lørdags måtte aflyse et planlagt besøg på Nationalmuseet.

Og nu koster smerterne hendes vinterferie i Norge.

Dronning Marethe ved lanceringen af Haandarbejdets Fremmes 'Årets Korssting' 2023 på Amalienborg Museet. (Foto: Bo Nymann)
Dronning Marethe ved lanceringen af Haandarbejdets Fremmes "Årets Korssting" 2023 på Amalienborg Museet. (Foto: Bo Nymann)

- Hendes Majestæt Dronningen har aflyst sit private ophold i Norge på grund af problemer med ryggen. Det betyder også at Kronprinsen forestod dagens offentlige audiens på Christiansborg, oplyser Kongehusets Kommunikationsafdeling til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Grev Nikolai deler private feriebilleder

Fordi dronningen bliver hjemme skal prins Joachim alligevel ikke skal være rigsforstander, sådan som det ifølge den kongelige kalender var planlagt fra tirsdag den 7. februar og en uge frem.

Dronning Margrethe har i mange år været plaget af en slidgigtbetinget forsnævring af rygmarvskanalen i lænden, en såkaldt ‘spinalstenose’, som betyder instabilitet i lænderyggen.

LÆS OGSÅ: Dronningens sygejournal: Frisk forstand, men kroppen knirker