Ditte Julie gør op med fordom: Deler ærligt billede

Bagedyst-stjernen møder mange fordomme. Hun ønsker, de skal stoppe, og blandt andet derfor fortæller hun nu, hvordan virkeligheden ser ud.

For tiden kan man høre Ditte Julie i podcasten 'Fuld af fordomme', hvor hun sætter ord på alle de mange fordomme, hun ofte møder. Men hun fortæller også ærligt om, hvordan hendes liv så ud, før hun blev kendt i 2015. Det gjorde hun, da hun deltog i 'Den store bagedyst', hvor hun blev sendt ud i afsnittet lige før finalen.

Siden har hun skabt sin egen virksomhed, hvor hun er forfatter, foredragsholder, iværksætter og designer, og hun er også blevet en stor stjerne på Instagram, hvor over 100.000 følger med i hendes hverdag og arbejde. Ditte Julie oplever, at efter hun er blevet et kendt ansigt, er der mange, der er meget nysgerrige og meget hurtigt har en mening om, hvordan hendes liv er. Som hun selv beskriver det i podcasten, så er hun ikke blevet en offentlig skraldespand.

LÆS OGSÅ: Her er Rasmus’ ærlige mening om ‘Forsidefruer’

Blandt andet oplever hun fordomme om, hvordan hun er som mor, hvordan hun skal opdrage sine børn samt om det, hun deler på Instagram. På sine billeder på Instagram er hun for eksempel ofte glad, fordi hun elsker sit arbejde og det sted, hun er nået til i livet, som hun har kæmpet og knoklet for at nå til - og her skal 'Bagedyst'-stjernen ofte høre for, at hun lige skal holde lidt igen og være lidt mindre glad.

Træt og presset på Instagram

Ditte Julie synes, det er hårdt, at alle de løftede pegefingre skal følge med, bare fordi hun er blevet en offentlig person. Her har hun også tidligere sagt fra.

LÆS OGSÅ: ‘Ex on the beach’-babe reddet af sygdom: Jeg var meget fanatisk

- Det påvirker mig ekstremt meget, når folk skal være belærende og kloge på noget, de ikke aner. For i bund og grund så følger folk med og får mine udvalgte hverdagsglimt. Jeg prøver ikke at give et billede af et glansbillede og et eller andet lyserødt univers. Jeg prøver faktisk at give et billede af, hvem jeg er, siger hun i podcasten.

Blandt andet derfor delte Ditte Julie forleden dag et lidt anderledes billede, som hendes datter Karla tog af hende, hvor hun hverken ser glad eller overskudsagtig ud, og hvor hjemmet ikke er helt insta-venligt. Billedet kan ses nederst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Realitypar måtte udskyde deres bryllup: Endelig bliver det en realitet

- Sådan her ser mit hjem ud 90 procent af tiden, og så presset og træt ser jeg også ud nogle gange, fordi jeg er MOR, et MENNESKE. Jeg har ikke superkræfter. I hvert fald ikke hele tiden. Netop grundet fordommene til mit liv og i min rolle som mor, har jeg valgt at trække mine børn lidt ud af mine SoMe-kanaler. Det gør ikke, at jeg ikke er sammen med mine børn - tværtimod. Det resulterer så i nye fordomme. Det er hårdt at være mor, for jeg skal leve op til egne idealer, men i den grad også omgivelsernes forventninger og holdninger til mig som mor, skriver hun i opslaget.

Hvilke fordomme den tidligere 'Bagedyst'-deltager ellers møder, og hvordan hun tackler dem, kan man altså høre meget mere til i podcasten 'Fuld af fordomme'. Podcasten kan lyttes til på Podimo.

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’ sæson 30: Her er den nye mor

 
View this post on Instagram
 

I tråd med podcasten FULD AF FORDOMME, er jeg slet ikke i tvivl om, at der gemmer sig langt flere fordomme derude. ?? Er faktisk glad for denne podcast, og jeg er glad for jeg har fået sat lidt ord på de fordomme I havde, så de forhåbentlig kunne manes til jorden. Jeg håber faktisk lidt, at den podcast kan belyse og ændre på nogle holdninger og nysgerrige (løftede) pegefingre. ?? Det her billede tog Karla af mig i søndags, da hun sad og legede med min mobil. Billedet siger det langt bedre end jeg selv kan beskrive?? Sådan her ser mit hjem ud 90% af tiden, og så presset/træt ser jeg også ud nogle gange - fordi jeg er MOR - et MENNESKE. Jeg har ikke superkræfter (i hvert fald ikke hele tiden). Netop grundet fordommene til mit liv, og i min rolle som mor, har jeg valgt at trække mine børn lidt ud af mine SoMe kanaler. Det gør ikke, at jeg ikke er sammen med mine børn - tværtimod - det resulterer så i nye fordomme. Det er hårdt at være mor, for jeg skal leve op til egne idealer, men i den grad også omgivelsernes forventninger og holdninger til mig som mor. Ved nærmest ikke, hvad der er værst.?? Fordomme kommer ofte af uvidenhed - men jeg vælger ikke at leve efter de holdninger/forventninger der måtte være til mig, men vælger i stedet at være MIG❤️ Lad os stoppe med at pege så meget fingre på baggrund af uvidenhed❤️ #tankerdermåtteud #livetsommor #FORDOMME #vigørallevoresbedste

A post shared by D i T T E J U L i E (@dittejuliejensen) on