Det så du ikke på tv: Så slemt var uvejret i 'Robinson'

Få dage efter flytningen var stranden ikke længere brugbar til beboelse.

I aftenens afsnit af 'Robinson Ekspeditionen' bliver hold Nord flyttet til en ny strand, da Jakob Kjeldbjerg kommer gående op ad stranden og meddeler holdet, at selvom en del af udfordringen ved ekspeditionen er naturens kræfter, så er deltagernes sikkerhed det vigtigste.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Asma fortæller om den voldsomme ulykke, hun var ude for i årets 'Robinson Ekspedition'.

Ifølge Kjeldbjerg var der reel risiko for, at det næste uvejr ville skylle deltagerne ud i havet. Derfor blev de evakueret, og eventyret skulle fortsætte på en anden strand. Det viste sig, at Kjeldbjerg fik ret i sine og produktionens forudsigelser. Det afslører programdirektør Kenneth Kristensen overfor Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Her er Geggos nye tv-program

- Strandene i Robinson Ekspeditionen skal være beboelige, og derudover skal kamera-holdet kunne arbejde. Efter en lang periode med regn havde der lige op til optagestart samlet sig en masse vand inde bag stranden. Det brød igennem stranden og dannede en flod på hold Nords strand. Da regnen fortsatte, kom der også mere vand, og det åd stranden, fortæller han og fortsætter:

- Derfor var det på sigt umuligt at bo på stranden samt arbejde der. Af den årsag valgte vi at flytte deltagerne fra stranden i episode fire. Stranden er stor, så hele stranden forsvandt ikke, men området, hvor hold Nord boede, var nogle dage efter flytningen ikke brugbar til formålet.

LÆS OGSÅ: WTF: ‘Familien fra Bryggen’-stjerne efterlyst

Som seer kan man godt få opfattelsen af, at deltagerne bor på en øde ø, men det er ikke tilfældet, for så ville der være fare på hele øen. Ifølge Kenneth Kristensen var det kun hold Nords strand af de locations, der var til rådighed, der var i fare. Deltagerne blev flyttet til en anden strand på kystlinjen, som var isoleret, men tilgængelig med landtransport.

- Produktionens sikkerhedsteam og ledelse vurderer løbende, om der er farlige situationer, og hvad der i så fald skal gøres. I denne situation valgte vi at flytte hold Nord, da stranden var tæt på at være ubeboelig og uegnet som arbejdsplads, slutter Kenneth Kristensen.

Flere deltagere har i denne sæson måttet udgå med skader, men her valgte produktionen altså ikke at tage nogle chancer med deltagernes sikkerhed, hvilket den garvede vært, Jakob Kjeldbjerg, også understregede vigtigheden af under aftenens program.

LÆS OGSÅ: Tina Lund tager hårdt valg: Min far siger, jeg begår en fejl