Derfor trak Merete Mærkedahl stikket: Syg af sorg

Skuespilleren, Merete Mærkedahl, havde ikke tid til at bearbejde sin sorg, hvilket fik store konsekvenser for hende.

Samtidig med at alle hendes professionelle drømme gik i opfyldelse, brød Merete Mærkedahls verden sammen. Halvandet år efter diagnosen lungekræft, døde hendes mor, blot 10 dage efter sin 60-års fødselsdag.

På det tidspunkt stod Merete overfor at skulle deltage i 'Vild med dans' og i gang med 'Cirkusrevyen' – begge dele ting, hun havde nået at fortælle sin mor om, men som hun ikke nåede at opleve.

LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’-stjerne er nybagt far og syg: Jeg er bekymret

I stedet for at tage tid til at bearbejde tabet gik Mærkedahl, 40, nærmest fra bisættelsen til optagelserne på 'Badehotellet', der forløb samtidig med 'Vild med dans', som hun endte med at vinde.

De to måneders pause, før prøverne på 'Cirkusrevyen' gik i gang, var slet ikke nok til at få tankerne på plads. Samtidig faldt premieren på mors dag.

– Den premiere var en stor rus. Men også... Min far var der jo – alene. Så der var bare hele tiden den der dobbelthed. I virkeligheden havde jeg jo en sorg indvendig, som jeg prøvede at parkere. Fordi ellers ville det overtage og blive for hårdt. Men den lå lige inde bagved hele tiden. For hvor ville jeg gerne, at hun også havde været der, fortæller hun til TV 2.

LÆS OGSÅ: Efter 70 år i Vedbæk: Janni og Karsten melder ud om flytning

Voldsom reaktion

Undervejs i revysæsonen mærkede hun mere og mere, at hun havde brug for en pause, men måtte til sidst kaste håndklædet i ringen, da det stod klart, at hun ikke kunne komme ud af en kontrakt om arbejde i starten af 2022.

LÆS OGSÅ: Lasse Skriver afslører stor hemmelighed

En dag i august sidste år gennemførte hun en forestilling, selvom hun var så svimmel, at hun måtte ligge ned mellem numrene. Om natten vågnede hun derhjemme med rystende ben.

– Mit hjerte hamrede bare, og mine ben kunne ikke bære mig. Jeg tror, det var et decideret angstanfald, fortæller skuespilleren, der omgående blev sygemeldt.

Efter en måneds fred og ro havde hun det så godt, at hun kunne møde op til optagelserne af 'Badehotellet'. Og hun glæder sig til igen til sommer at spille med i 'Cirkusreyven'.

LÆS OGSÅ: Christianes vilde fødselsdag: Forkælet af kæresten