Derfor er der ikke corona-regler på 'Paradise Hotel'

Bag kameraet sker der en masse, som man ikke lige ser, når musikken spiller på 'Paradise Hotel'.

Når man sidder i kolde Danmark med forsamlingsloft, mundbind og restriktioner som en del af hverdagen, kan det virke underligt at se deltagerne i 'Paradise Hotel' lave body tequilaer, give krammere og snave med fremmede mennesker, de kun lige har mødt. For må man overhovedet det, og smitter corona ikke i Mexico?

I virkeligheden er der en god forklaring på, hvorfor reglerne er anderledes for deltagerne i 'Paradise Hotel'. Hvad man ikke ser i programmet er, at produktionen gør et kæmpe stykke arbejde for at holde sikkerheden i top. Derfor er der også bred enighed blandt deltagerne om, at de følte sig helt trygge undervejs.

LÆS OGSÅ: KÆMPE ‘PARADISE’-BRØLER: Optagelserne er forsvundet

-Alle skulle have mundbind på hele tiden udover os, der var derinde, og så blev vi testet hele tiden. Jeg var 8 dage alene på ventehotellet og blev testet alle otte dage, og så bliver folk testet konstant inde på hotellet. Der var en akutsygeplejerske med dernede, som var med udelukkende for at teste os, fortæller Anne Plejdrup og fortsætter:

- Produktionen var jo isoleret for sig selv, de måtte ikke gå ud, og personalet blev også testet og måtte ikke gå ud hjemmefra i den periode, vi var der. Så man kan sige, at produktionen var i deres egen corona bobbel, og vi var i vores egen corona bobbel, og så skulle personalet godt nok hjem til familien, men de blev testet og måtte ikke gå ud. Så der var så meget tjek på det, at vi var helt trygge.

LÆS OGSÅ: Discovery bekræfter: Er taget med Elvira til Dubai

I forhold til sidste gang, Anne deltog i 'Paradise Hotel', var det især i tiden op til programmet, hvor deltagerne skulle være på ventehotel, at hun kunne mærke, hvordan verden har forandret sig. Her skulle hun nemlig være helt isoleret og måtte ikke gå ud på egen hånd eller snakke med andre mennesker.

-Sidste gang fik jeg jo penge til, at jeg selv kunne goåud og spise, altså der måtte man jo gerne bare gå ud og gå ned til stranden selv og finde noget at spise. Og den her gang, der var det kun at blive på hotellet, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Paradisoer om kønsneutralt twist: Det ændrer spillet

Det var mærkeligt at feste

En anden deltager fra startcastet den 20-årige Sinan bakker op og fortæller, at det kom bag på ham, hvor tryg man følte sig som deltager.

- Jeg troede aldrig, man kunne være sådan et stort hold, men de har virkelig knoklet, de har arbejdet hårdt, og de har passet på os, fordi det ville gå udover  programmet, hvis en af os var blevet smittet, og de har virkelig været heldige, at det er gået så godt, fastslår Sinan, som dog påpeger, at man lige skulle vænne sig til livet på hotellet.

- Første gang vi skulle feste, var det så mærkeligt, jeg følte, det var forkert, men jeg havde det også sådan, at vi skal bare gøre det her, vi skal bare slå os løs, og de passer på os. Vi drak og krammede og havde det sjovt, det var ikke mærkeligt, man skulle bare finde sig selv igen, men det gik meget hurtigt. Det der sker i boblen, det bliver i boblen, som man siger.

LÆS OGSÅ: Ung mor åbner op om datterens dværgvækst

Massiv sikkerheds protokol

Hos NENT Group understreger de, at de har gjort sig mange overvejelser i forhold til at producere programmerne under COVID-19, og derfor har de en klar protokol, der sikrer deltagerne og produktionsholdets sikkerhed.

- Yderligere har vi i NENT nedsat et særligt Risk Assessment Team der løbende risikovurderer og opdaterer sikkerhedsprotokollen for afvikling af optagelserne. Vores protokol følger de danske sundhedsmyndigheders retningslinjer og indebærer yderligere massiv testning af både deltagerne og produktionsholdet - før, løbende og efter opholdet, fortæller Kenneth Kristensen, programdirektør hos NENT Group.

LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-babe taler ud om kræftsygdom

Der er én ting, der mangler

Selvom alle deltagerne er glade for, at de kan føle sig trygge og bare få 'Paradise'-oplevelsen på hotellet uden at skulle tænke over ting som afstand og mundbind, så er der dog én ting, som de mangler.

-Der var jo nogle ændringer, og det jeg synes, der var aller mest ærgerligt var, at der ikke var en bartender. Altså alt personalet var ligesom skåret væk, og det savnede jeg måske lidt ved oplevelsen, for vi skulle jo selv stå og hælde op fra kander, så det var sådan lidt selvservice. Det gjorde ikke oplevelsen mindre god, men jeg synes bare, det var et sted, man ikke skulle have skåret, for jeg ved, alle blev alligevel testet hele tiden, så det burde have kunnet lade sig gøre, at der var en bartender i baren, mener Monique.

Da deltagerne kom hjem fra Mexico, skulle de alle være i isolation i 4 dage hver især, hvorefter de skulle testes og vente på testsvar, før de igen måtte bevæge sig ud i det danske samfund.

LÆS OGSÅ: Trine åbner op om bruddet med Mathias