Den færøske familie var med Reiley: De betyder alt

'Dansk Melodi Grand Prix'-vinderen har Færøerne i sit hjerte.

Det bliver en meget rutineret mediestjerne, men en alligevel ung og uprøvet sanger, der skal repræsentere Danmark ved Eurovision i Liverpool i maj.

LÆS OGSÅ: Tobias Hamann viser rundt: Se vores nye lejlighed

Sidste lørdag aften løb den unge færøske TikTok-stjerne 22-årige Reiley, tidligere kendt i Thorshavn som Rani Petersen, med sejren i Dansk Melodi Grand Prix 2023 med sangen 'Breaking my heart'.

I det lille forblæste ørige i Nordatlanten har Reiley i mange år filmet videoer af sig selv optræde med coversange i sine forældres anneks og lagt dem på Youtube. Det har i dag ført til 10,8 millioner følgere på TikTok.

LÆS OGSÅ: Burhan G springer ud i nyt stort projekt

Nu er Reiley klar til at komme ud at synge i hele verden, og han har kæmpe opbakning fra familien, som var rejst med fra Færøerne for at støtte ham.

Artiklen fortsætter under billedet...

Reiley var uden ord, da han fik overrakt vindertrofæet af sidste års vindere, kvinderne fra Reddi, som i mellemtiden er skrumpet fra en kvartet til en trio. (Foto: Klaus Bo Christensen)
Reiley var uden ord, da han fik overrakt vindertrofæet af sidste års vindere, kvinderne fra Reddi, som i mellemtiden er skrumpet fra en kvartet til en trio. (Foto: Klaus Bo Christensen)

– Det betyder rigtigt meget for mig at være den første færøske vinder af grand prixet, for ligegyldigt hvor i verden, du rejser ud, så vil du altid søge tilbage til dine rødder. Jeg har Færøerne i hjertet, og det betyder alt for mig at have min familie med mig her og fejre det, sagde den unge færing, som kæmper med det danske sprog, men til gengæld slårnover i flydende engelsk.

LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-deltager indlagt: Har aldrig oplevet sådan en smerte

Reiley har en gammel fritidsinteresse, som han har brugt som grundlag for sin scenevante optræden.

– Jeg har gået til gymnastik, siden jeg var et år gammel, så jeg er meget vant til at konkurrere og være i fokus. Det har hjulpet mig mentalt, det kan hjælpe mig med at forberede mig, og det gør, at jeg er vant til at være under pres. Da jeg stod på scenen og ventede på at få karakterer i aften, så var det som at være tilbage i gymnastikken og få karakterer.

LÆS OGSÅ: Aldrig sket før i ‘Løvens Hule’

Det var den ukrainske gruppe Kalush Orchestra, som vandt Eurovision sidste år med sangen 'Stefania', og de var også på scenen i Næstved. Grundet krigen i Ukraine, så skal Eurovision afholdes i Liverpool i Storbritannien 9. - 13. maj, og Reiley skal optræde i semifinalen 11. maj.