Deltagere raser over 'Sommerdrømme'-vindere: Skævvridning af konkurrencen

Vinder-parret burde slet ikke have været med i programmet, mener de øvrige deltagere.

I aftes blev vinderen af 'Sommerdrømme' kåret. Det blev det tidligere ægtepar Louise og Nicolaj, der løb med sejren og sommerhuset til en værdi af 2 millioner kroner. Det var dommerne Jacob Carlsson og Camilla Kjems samt 100 lokale fra Lolland, der afgjorde udfaldet.

LÆS OGSÅ: Robert Hansen afviser vold: Jeg har aldrig slået hende!

Kort efter lavede de øvrige tre par fra programmet en opdatering på Instagram, hvor de langede kraftigt ud efter vinderne og indikerede, at det ikke var fair, at Louise og Nicolaj var en del af konkurrencen. De sammenlignede programmet med 'Den store bagedyst' i deres kritik af vinderne.

- Hvordan ville det mon være, hvis der var en uddannet og erfaren bager med i 'Den store bagedyst'? Gad vide, hvordan det ville påvirke de andre deltagere, der kæmper på nogenlunde lige fod rent håndværksmæssigt og har været ærlige om deres kunnen inden programstart? Hvis én af dommerne kun bedømmer efter det gode håndværk, så er den stemme jo allerede givet fra programstart. Kreativitet er til diskussion. Det kan være en smagssag. Det er korrekt håndværk ikke. Det er enten i vatter eller ikke, lyder det i opdateringen, som fortsætter:

LÆS OGSÅ: Babylykke hos ‘Kærlighed hvor kragerne vender’-deltagere

- Mon ikke deltagerne ville kontakte produktionsselskabet, så snart de fandt ud af, at der var en uddannet bager til stede for at gøre opmærksomme på, at de havde luret dette års twist, benspænd eller sjove påfund. Kært barn har mange navne. "Den uddannede mod de uuddannede". Det skævvrider naturligvis hele den håndværksmæssige del af konkurrencen.

TV 2: Det er ikke snyd

Opslaget kommer også omkring fællesskabsfølelsen, og hvordan de øvrige par mener, at Louise og Nicolaj ikke har været en lige så stor del af fællesskabet i programmet, fordi de ikke har delt den samme læringskurve og heller ikke taget del i fællesskabet på lige fod med de øvrige deltagere, som har kæmpet for at blive færdige med alle rummene, mens Louise og Nicolaj ifølge opslaget har haft god tid.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Sådan går det med Christie og Jimmi i dag

Overfor SE&HØR bekræfter TV 2, at Nicolaj er uddannet tømrer, men de mener ikke, at det har påvirket konkurrencen, eller at der er behov for at ændre reglerne.

- Det er fuldstændig korrekt at Nicolaj oprindeligt er uddannet tømrer, han blev udlært for 17 år siden, men har aldrig arbejdet professionelt med sit fag. Nicolaj arbejder som teamleder i Københavns Lufthavn, og derfor har vi valgt at præsentere ham sådan og ikke som tømrer, selv om det på ingen måde har været en hemmelighed, skriver TV 2 i en mail til SE&HØR og fortsætter:

LÆS OGSÅ: TV 2-deltager er blevet far: Mirakelbaby

- For at sikre en så fair konkurrence som muligt er vores retningslinjer, at ingen deltagere må arbejde professionelt som håndværker, indretningsarkitekt, stylist eller lignende erhverv, og vores vurdering er, at Nicolajs 17 år gamle svendebrev ikke er en skævvridning af konkurrencen i forhold til de mange færdigheder de andre dygtige deltagere tager med ind i konkurrencen.

Realityportalen har fårsøgt at få en kommentar fra Nicolaj, som endnu ikke er vendt tilbage på vores henvendelse.

Hvad mener I, var det fair, at Louise og Nicolaj deltog i konkurrencen, som de endte med at vinde?

Se hele opslaget fra programmets ørige deltagere herunder: