- Milan får LEGO og Marvel-figurer - nøje udvalgt af far. Elliot får blandt andet en fin, blå dukkevogn. Han har længe været misundelig på sin kusines, lyder det fra Martinna. (Foto: Janus Nielsen)
- Milan får LEGO og Marvel-figurer - nøje udvalgt af far. Elliot får blandt andet en fin, blå dukkevogn. Han har længe været misundelig på sin kusines, lyder det fra Martinna. (Foto: Janus Nielsen)

‘De unge mødre’-Martinna raser: Det er grotesk

Tvang eller ligestilling - Få den unge mors holdning her.

Det nye forslag om mere øremærket barsel til fædre har fået ‘De unge mødre’-Martinna til at slå sine fingre hårdt mod tastaturet i raseri.

- Mor er sur - og skuffet! Sig mig, hvad fanden er det for et forslag med øremærkning af barsel? Det går altså den forkerte vej, venner, Skriver Martinna i et opslag på sin Instagram.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-stjerne åbner op om sit sexliv

Den nye barselsmodel vil fremover øremærke 11 ugers barsel til både mor og far. Øremærket barsel betyder, at hvis en forældre ikke selv kan eller vil tage barslen, kan man ikke overføre barslen til den anden. Nogen mener, at aftalen er med til at sikre ligestilling, mens andre, inklusiv Martinna, har en lidt anden holdning.

- Så bruger man sådan en dårlig undskyldning om ligestilling. Du kan ikke sammenligne en gravid, fødende og ammende kvinde med en mand. Du kan sammenligne omsorg og forældreskabet, men ikke dét at gennemgå en graviditet, føde et barn og (eventuelt) amme. Det her må ikke handle om ligestilling, men om børnene, skriver Martinna.

LÆS OGSÅ: Her er Geggos nye tv-program

Artiklen fortsætter under videoen.

Martinna frygter, at nogle mænd ikke har mulighed for eller lyst til at holde deres barsel, hvilket vil gå udover barnets tid hjemme.

- Hvad med alle de mænd, som faktisk IKKE ønsker, at tage barsel. Har politikerne tænkt over, hvilke konsekvenser det vil få for børnene? Nej, vel? De vil blive sendt i pasning flere måneder før, skriver hun.

LÆS OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: Derfor har ‘Robinson’-Ralf forbinding på

Den unge mor har dog ikke selv tænkt sig at gøre brug af flere barselsordninger. Hun vil blot

- Jeg skal ikke have flere børn og herhjemme har Mikkel taget hele barslen med Luca - og er stolt af det! Jeg kan i princippet være skide ligeglad med galskaben, men det er jeg ikke. Det går den helt forkerte vej, når der sidder politikere, som ikke tænker sig om og det går udover vores børn. Det er grotesk!