De kendte husker tilbage: Her var vi, da Danmark lukkede

Hvem husker ikke dagen den 11. marts 2020? Vi har talt med flere kendte danskere, der tydeligt husker, hvad de lavede, da Danmark lukkede ned.

Mette Frederiksen lukkede Danmark ned den 11. marts 2020. Det er i dag et år siden, og selvom det er så længe siden, så husker de fleste, hvad de lavede på netop denne dag, der skulle vise sig at forandre Danmark et år frem og formodentlig for fremtiden.

Her et år senere er Danmark forsat mere eller mindre nedlukket, og selvom restriktionerne stille og roligt lempes, så ligner Danmark langt fra det land, som vi kendte før corona kom til landet.

Vi har samlet et udpluk af, hvad de kendte lavede dagen for nedlukningen den 11. marts 2020.

LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy i hast på hospitalet

Gunnvør - 'Forsidefruer'

- Jeg var hjemme i mit køkken, hvor jeg hørte pressemødet og gik derefter ind til mine piger og fortalte, at de skulle blive hjemme fra skole. Jeg tog situationen meget alvorligt under første lockdown, jeg var helt forfærdet over at høre beretninger fra venner i New York og Italien. Jeg så ingen mennesker, udover når jeg var i Irma - faktisk helt ind til Siggas fødselsdag 7. april. Vi fejrede hendes 10 års fødselsdag i min brors have med god afstand til alle, en meget mærkelig fødselsdag, og jeg kan huske, at vi talte om, at hun skulle have en stor fest året efter. Det kommer så heller ikke til at ske, fortæller Gunnvør til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Ærlige Gunnvør: Afslører hemmelighed

Gunnvør Virgarsdóttir. (Foto: Janus Nielsen.)
Gunnvør Virgarsdóttir. (Foto: Janus Nielsen.)

Philip May - 'Phillip May & Simone'

- Jeg sad i min lejlighed på Amager og så nyhederne. Jeg kan huske, at folk gik fuldstændig amok i hamstring af toiletpapir. Jeg tænkte "stakkels dem, der arbejdede i kassen". Det var en surrealistisk følelse og lidt ligesom at være med i en film. Jeg havde et lille håb om, at nedlukningen aldrig ville nå Danmark. Jeg tænkte meget på mine pårørende, og jeg frygtede, det (corona red.) ville ramme nogle i min familie, fortæller Philip til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Simone og Philips søn har det ikke godt: Vi har brug for hjælp

Philip May (Foto: Rikke Lynge)
Philip May (Foto: Rikke Lynge)

Dennis Knudsen

- Jeg var lige startet på Bille Agusts nye film 'Pagten' om Karen Blixen med Birthe Neumann. Vi var i forberedelser og klar til optagelser. Det var så øv, og vi var så ærlige over det. Vi blev lukket ned og holdte pause i 3 måneder, og så optog vi og nåede at blive færdige. Filmen får premiere her i april, fortæller Dennis Knudsen, der er stylist på filmen til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: I beautyboxen med Mascha Vang: Troels farver mit hår

Dennis Knudsen (Foto: Klaus Bo Christensen)
Dennis Knudsen (Foto: Klaus Bo Christensen)

Maria Mainz - 'Årgang 20'

- Vi var kommet hjem fra hospitalet med Louie dagen inden, så vi nød vores første dag hjemme i lejligheden, hvor Daniel også holdte sin sidste barsel. Jeg fik et kæmpe chok, da Danmark lukkede ned. Vi hørte om den virus, da jeg var gravid med Louie, men vi troede aldrig, den ville komme til Danmark. Jeg stod der med et nyfødt barn. Jeg var så bange for, hvordan det kunne påvirke Louie. Jeg var også bange for, at vi lige pludselig ikke kunne købe de nødvendige pleje til Louie. Jeg havde også meget svært ved at amme, og jeg vidste, det måske blev nødvendigt med en sutteflaske på et tidspunkt, og jeg var bange for, jeg ikke kunne komme ud og købe det, fortæller Maria til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 20Ø-familiens pludselige start: Gravid efter en måned

'Årgang 20'-familien fra Lyngby består af lille Louie, far Daniel, 24 og mor Maria, 23 (Foto: Michael Stub)
'Årgang 20'-familien fra Lyngby består af lille Louie, far Daniel, 24 og mor Maria, 23 (Foto: Michael Stub)

LÆS OGSÅ: Oh Land åbner op om presset

Anna Seneca - 'Paradise Hotel'

- Oliver og jeg havde netop om formiddagen fået nøglerne til vores nye lejlighed, og var i IKEA og købe møbler for så at tage hjem og hygge og samle dem. En rigtig god dag efter at have boet tre måneder i sommerhus. Det ændrede sig gevaldigt den aften, efter min mor havde kimet mig ned for at fortælle det. Vi havde ikke sat tv til, så vi anede ikke, hvad der forgik, før min mor fik fat på os, fortæller Anna til Realityportalen og fortsætter:

- Jeg synes, det var udefinerbart. Jeg kunne ikke forstå, hvad det betød, eller hvad der skulle ske. Jeg var jo i en flyttebobbel. Oliver tog derefter på tanken for at købe toiletpapir - ikke for at hamstre, men simpelthen fordi vi intet havde.

LÆS OGSÅ: 'Hjem til gården' er tilbage: Her er de nye beboere

Anna Seneca og Oliver Erngart (Foto: Janus Nielsen)
Anna Seneca og Oliver Erngart (Foto: Janus Nielsen)

Camilla Thoby - 'Ex on the beach'

- Jeg kan faktisk tydeligt huske det, jeg var lige mødt på arbejde i Fitness World, og min chef fortæller mig, at der kom lockdown. Der kom absolut ingen mennesker i fitness den dag efter beskeden kom ud. Det var ret uhyggeligt, fortæller Camilla til Realityportalen

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’ Stephanie klar til dette program

Camilla Thoby fra 'Ex on the Beach' 4 (Foto: Janus Nielsen)
Camilla Thoby fra 'Ex on the Beach' 4 (Foto: Janus Nielsen)

Rachel - 'Årgang 0'

- Jeg var i Norge på det tidspunkt. Jeg havde faktisk været ude og spise med nogle veninder, og da jeg kom hjem, så jeg så pressemødet. Jeg var lidt i chok, og jeg tænkte, at Norge også snart ville lukke ned. Norge lukkede cirka dagen efter Danmark. Jeg var på vej i fitness med en veninde, da vi fik besked om, at alle træningscentre lukkede omgående, og at vi alle skulle blive hjemme, fortæller Rachel til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-Rachel går til kamp mod sin mor

Rachel fra 'Årgang 0' (Foto: Janus Nielsen)
Rachel fra 'Årgang 0' (Foto: Janus Nielsen)

Lucca - 'X factor' 2021

- Jeg var faktisk gået i seng på det tidspunkt, men så sagde mine forældre, at jeg ikke skulle i skole næste dag, fordi Danmark var lukket ned. Jeg husker, at jeg har vildt glad, fordi jeg hadede at gå i skole, men efter noget tid blev det virkelig træls, fortæller Lucca til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Stjernedrys: Luccas 'X Factor'-drøm gik i opfyldelse

Lucca 'X Factor' (Foto: Lasse Lagoni/TV2)
Lucca 'X Factor' (Foto: Lasse Lagoni/TV2)

Joan Divine

- Jeg kan huske, jeg havde mange kunder i klinikken den dag, og jeg havde faktisk bygget min virksomhed ret godt op efterhånden. Min Søster ringede til mig og sagde, jeg skulle huske at se pressemøde, da hun var sikker på, det hele ville lukke ned. Min første tanke var "Åhh Gud nej, hvad kommer der til at ske", det var vildt skræmmende, da man først bliver ret bange. Det er jo noget, vi aldrig har prøvet før, fortæller Joan til Realityportalen og fortsætter:

- Michael (Michael Olesen red.) var kørt fra arbejde og skulle handle ind, og han ringede så til mig og sagde "jeg kommer altså ikke til at handle ind i dag, folk er gået fuldstændig amok". Han havde ikke hørt pressemødet og vidste ikke, hvad der forgik. Det var simpelthen for vildt at opleve. Jeg tror, at alle gik lidt i panik den dag.

LÆS OGSÅ: Joan afslører: Sådan reagerede Michael på, at han skal være far

'Vild med dans'-danser Michael Olesen og kæresten Joan Divine (Foto: Anthon Unger)
'Vild med dans'-danser Michael Olesen og kæresten Joan Divine (Foto: Anthon Unger)

Mathilde Caffey - 'X Factor' 2020

- Jeg kan huske, at jeg var med 'X Factor' holdet fra sidste sæson ude og bowle i Valby, og lige pludselig midt i al hyggen blev der skrevet over alt på Facebook, at landet lukker ned. Hyggen blev hurtig vendt til dårlig stemning, og vi var alle meget bekymret for, hvad det vil gøre ved vores medvirkning i 'X Factor'. Dagen efter fik vi besked på at pakke vores ting og rejse hjem, indtil vi kunne begynde igen fire uger efter. Det er virkelig en dag, jeg aldrig glemmer, fortæller Mathilde til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne opereret

Thomas Blachman og Mathilde Caffey.(Foto: Lasse Lagoni/TV 2)
Thomas Blachman og Mathilde Caffey.(Foto: Lasse Lagoni/TV 2)

Nicklaes Olsen - 'Ex on the beach'

- Jeg skulle endelig op til min køreprøve til bil efter at havde undværet det et år, men to dage før jeg skulle op, lukkede alt ned, og jeg måtte vente, til de lukkede op igen. Jeg kan tydeligt huske dagen - vi sad i frokoststuen på mit gamle arbejde, da beskeden ramte os om nedlukning, fortæller Nicklaes til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy i hast på hospitalet

Nicklaes Johannes Olsen. (Foto: Janus Nielsen)
Nicklaes Johannes Olsen. (Foto: Janus Nielsen)