Danskerne raser over kongehuset: Det er utroværdigt

De kongelige børn fortsætter skolegangen på Herlufholm, imens kronprinsessen fortsætter sit arbejde i Mary Fonden mod mobning. Det har affødt stor kritik fra kongehusets følgere.

I går var kronprinsesse Mary på besøg på Haslev Idrætsefterskole. Besøget var i forbindelse med Mary Fondens nye projekt Me&We.

- Me&We er et trivselsprogram, der gennem konkrete øvelser og uddannelse af lærere skal styrke unges sociale kompetencer. Mary Fonden har udviklet Me&We i samarbejde med Just Human og Efterskoleforeningen, og projektet er sat i verden for at forebygge mistrivsel blandt unge, skriver kongehuset på Instagram.

LÆS OGSÅ: Prins er blevet single

Artiklen fortsætter under billedet

Pressen var mødt talstærkt op, fordi man ønskede nogle klare svar fra kronprinsessen om, hvordan hun fortsat kan være forkvinde for Mary Fonden og samtidig sende sine børn på Herlufholm, efter de chokerende afsløringer om et miljø, der er præget af vold, grov mobning og seksuelle krænkelser.

LÆS OGSÅ: Prins Nikolais kæreste deler stor nyhed

Ifølge B.T. satte kronprinsessen efter besøget lidt ord på, hvorfor hun fortsat er den rette forkvinde i Mary Fonden.

- Jeg ved, at der sikkert er nogen, der vil stille spørgsmål til min rolle som forkvinde ved Mary Fonden. Til det vil jeg sige, at mobning og vold aldrig er acceptabelt og kan aldrig retfærdiggøres. Det skal bekæmpes og forebygges. Det var min holdning for 15 år siden, da jeg startede Mary Fonden, og det er også min holdning i dag, sagde hun og fortsatte:

- Vores arbejde i Mary Fonden med at bekæmpe og forebygge vold og mobning og at bidrage til skabelse af inkluderende fællesskaber er uændret. Og vores arbejde fortsætter ufortrødent. Tak for i dag.

LÆS OGSÅ: Margrethe og Elizabeths nære forhold: Vi taler om børnene

Det klinger hult

Men meget tyder på, at danskerne, som ellers normalt bakke op om kongehuset, nu har taget de mere kritiske briller på. I kommentarsporet på kongehusets Instagram-opslag har flere givet deres kritiske holdning til kende.

- Dette fremstår utroværdigt i forhold til kongehusets valg af skole til egne børn. Hvordan kan man sende sine børn på Herlufholm efter dokumenterede voldelige episoder, sågar voldtægter? Er det trivsel og sund børne/ungdomskultur? Fremtidige ledere? Det hænger ikke sammen, tag nu de børn ud af skolen, eller forklar hvorfor I handler, som I gør, skriver en følger på Instagram, og flere følger trop:

LÆS OGSÅ: Frederik i fuld sving: Pedal-prins

- Respekten omkring Mary fonden og kronprinsessen er desværre fuldstændigt forsvundet. Jeg gider ikke høre mere om fondens ellers fantastiske formål.

- Det klinger sku’ noget hult, at kronprinsen prøver på at bevare facaden, når hun/de vælger at have deres børn gåenende på en skole, der står for alt andet end det, hun formidler i dag!!!

Ingen troværdighed tilbage, lyder det for en tredje.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Isabellas konfirmation: Sikke'n fest

Prins Christian er nuværende elev på Herlufholm, og efter planen skal prinsesse Isabella også starte i 9. klassen efter sommeren. Det har Kongehusets kommunikationschef Lene Balleby tidligere bekræftet overfor Ekstra Bladet.

-  Som det ser ud nu, er der ingen ændringer i forhold til de kongelige børns skolegang, sagde hun.