Dansedommerens hus er fyldt med hunde: To blev til tre

Udover at have en stor kærlighed til dans er Britt Bendixen også meget glad for labrador-hunde.

Det er ikke kun på danseskolen og i 'Vild med dans'-studiet, at Britt Bendixen er omgivet af liv og glade dage. Hjemme i huset i Nordsjælland tager tre superflotte og veltrænede sorte labradorer imod. Den sidst ankomne i flokken, Billie, er et halvt år gammel, og hun er Britts øjesten.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Asta og Jimilian fortæller om at være i studiet og lave sangen sammen… 

– Marianne og jeg hentede hende hos Stig og Mette, et helt skønt par i Skælskør med den fine kennel Maxjan, hvor vi har to hunde fra. Vi havde en taske med, som hun skulle ligge i, så hun med det samme kunne vænne sig til at køre i bil alene. Men da hun havde hylet og grædt i fem minutter, så kunne jeg ikke mere og sad med hende. Hun var kun et lille pus, otte uger gammel, siger Britt Bendixen, 79, med en hjertelig latter, mens Billie lokker en godbid fra hende.

LÆS OGSÅ: WHAT! Svensson indlagt efter ‘Robinson’-exit

Hjemme ventede de to hanner, Spencer på fem år og Jacke på 11 år.

– De første fire dage så de to gamle slet ikke til hendes side. De så væk, når hun kom, som om de tænkte: ”Hvis vi ignorer hende, så forsvinder hun”. Men efter nogle dage, så var de søde mod hende, og nu er de helt vilde med hende. De savner hende, når hun er afsted til hvalpetræning.

LÆS OGSÅ: Cecilie taler ud om vild fødsel: Fuld Christopher og ved at føde i taxa

Nu med labradorer

Britt er vokset op på sin mors danseskole, hvor moren havde to cairn terriere efter hinanden, som begge hed Cha-cha-cha, og Marianne havde Granddanois-hunde, da de mødtes. Nu har parret labradorer.

LÆS OGSÅ: Ung mor sønderknust: 29-årig bror dræbt i ulykke

– Marianne har jagttegn, hun træner hundene til konkurrencer, og går på jagt med dem, men primært for at apportere. Selvom Spencer er fem år, klarer han sig utroligt godt på jagterne, mens Jacke på 11 år er gået på pension. Med Spencer og Jacke (udtales jakke, red.), så sagde mit barnebarn Axel, da vi fik den lille: ”Skal den ikke have et tøjnavn, ligesom de andre?”.

Axels far er koreografen Niclas Bendixen og hans mor er skuespilleren Trine Dyrholm.

– Niclas ville rigtig gerne have hund, da han var barn, men det kræver jo, at der er nogen hjemme det meste af tiden, man kan ikke være så meget væk, og det var vi jo med al dansen i vores liv. At have hund er jo næsten som at have børn, man skal være der det meste af tiden.

LÆS OGSÅ: TV 2-stjerne afslører utroskab

To hunde blev til tre

Det var faktisk ikke meningen, at hundeflokken skulle udvides med en hvalp i foråret.

LÆS OGSÅ: IKKE VIST PÅ TV: Produktionen måtte afbryde parceremoni

– Marianne har trænet de to ældste hunde med sin veninde Berit. De har gået på jagt og til konkurrencer sammen. Så blev Berits ældste hund syg og aflivet. Marianne og jeg har altid sagt, at vi kun skulle have to hunde. En dag kommer jeg hjem og hører Marianne sige i telefonen: ”Selvom Berit nu har bestilt en ny hund af næste kuld, så skal jeg ikke have nogen”. Så tænkte jeg, det er altså synd, når nu de har fulgtes ad til alting med deres hunde. Så jeg sagde til Marianne: ”Ring lige op og sig, at du også skal have en”.