Den lykkelige familie. (Foto: Krestine Havemann)
Den lykkelige familie. (Foto: Krestine Havemann)

Dagens julegodte: Nadja ønsker sig en magisk jul

Selv om Nadja Kaagh fra 'De unge mødre' har været syg i mange år, har 2012 været særlig slem for den lille familie. Og Nadjas ønsker sig sådan, at familien kan få ro, så de igen kan leve som en helt almindelig familie.

Hos Nadjas familie elsker de julen, og selv om det også er hverdag i december, er måneden magisk. Hele familien er allerede begyndt på alverdens julerier bestående af konfektbagning, ture i skoven og julepynt.

- Vi har nogle faste indslag, som vi prøver på at få lavet. Vi vil gerne besøge "Den gamle by" i Århus, så laver vi hjemmelavede julegaver, tager til juletræsfest for børnene og vi holder vores egen lille luciafest herhjemme, hvor vi slukker alt lys og tager hver vores lille lys med rundt i huset, mens vi synger. Og så besøger vi selvfølgelig kirkegården, hvor Elias ligger, fortæller den unge mor til Realityportalen.dk.

Juleaften skal ikke trækkes i langdrag 

Også juleaften er fyldt med traditioner. Mens kæresten Rene laver maden, tager Nadja i kirke med deres to drenge. Drengene får lov til at få en enkelt gave, inden maden kommer på bordet. Selv om de alle nyder spisningen, skal det dog ikke trækkes i langdrag. Nadja er nemlig lige så glad for gaverne, som børnene.

- Hos os er julen børnenes fest, men jeg stopper aldrig med at være et jule-barn, så alt foregår i børnehøjde. Juleaften skal ikke trækkes i langdrag af en masse spisning, hvor de skal vente tålmodigt, derfor bliver gaveåbningen fordelt sådan, at der er plads til at være lille, utålmodig og spændt, forklarer Nadja.

Foruden familien kommer Nadjas mor, lillebror og bedsteforældre til juleaften.

- Maden nyder vi rigtig meget, indtil træet bliver tændt og vi danser rundt om det og synger de klassiske julesange. Derefter læser Sebastian på gaverne, mens Sakarias deler dem ud. Og så pakker vi gaver ud lige så stille. Når det er gjort, sætter vi os til bords igen, hvor vi spiser risalamande, siger hun.

Sygdommen får også betydning

Det er ikke tilfældigt, at julen holdes i Nadjas eget hjem.

- Vi skal fejre selve juleaften hjemme, det gør vi af hensyn til mig, sådan at jeg kan hvile i løbet af dagen. Så kan jeg forhåbentlig have energi til at være "på" hele dagen og aftenen, fortæller Nadja, men påpeger også, at drengene nyder at have alle deres gaver hjemme til jul.

- Sygdommen sætter også sit præg på december, og jeg kan mærke, at jeg ikke har den samme energi, som jeg har haft tidligere, og alting tager lidt længere tid. Jeg har ikke fået lavet pakkekalender til drengene i år, noget som jeg ellers plejer at lave lige så stillet i løbet af året, men i år har jeg simpelthen været for syg til at kunne gøre det, hvilket ærger mig meget, slutter Nadja af.

Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.