Nu hedder han Esben, men da vi første gang så ham på tv, var han en kvinde ved navn Line Sofie, som var mor til sønnen Aksel. (Foto: Kanal 4)
Nu hedder han Esben, men da vi første gang så ham på tv, var han en kvinde ved navn Line Sofie, som var mor til sønnen Aksel. (Foto: Kanal 4)

Dagens julegodte: Line Sofie vil ikke gøre julen triviel

Hos denne unge mor er julen en sammenkobling af hjemmelavet julepynt, mors mad og et grimt juletræ.

Hvor mange forbinder julen med traditionernes tid, er Line Sofie af en helt anden holdning. Hun kan nemlig godt lide at tage aftenen som den kommer, og ikke lade den blive en genudsendelse.

- Jeg prøver så vidt muligt at lade være med at lave fasttømrede traditioner for, hvordan vi fejrer vores jul. Hvis det bliver alt for rituelt og drejebogsagtigt, er det som om, julen bare er en genudsendelse hvert år. Det bryder jeg mig ikke om, fortæller den medicinstuderende mor til Realityportalen.dk.

Et grimt juletræ og AAJK 

Line Sofie og lille Aksel fejrer julen med hendes familie, og det går noget specielt for sig. De er nemlig én stor, højtråbende familie, og de går ikke op i at planlægge.

- Min familie og jeg har i fællesskab en eminent evne til at få alvorlig, akut julekuller (AAJK).  Og det plejer at være noget med et grimt juletræ - du ved et af de der "sidste der var tilbage" - fordi ingen rigtig kunne blive enige om, hvem der hentede træet. Og det pyntes med julepynt skabt for 20 år siden af min fede børnefingre, fortæller Line Sofie og fortsætter:

- Juletræsdansen minder mest af alt om noget, der burde være ulovligt og det viser sig tit, at familiens tumlinger er dem, der opfører sig mest gemytligt rundt om det hårdt prøvede juletræ med de tvivlsomt fastspændte, levende lys. Heldigvis er naboerne ofte udenbys juleaften - Thank God, siger den unge mor.

LÆS OGSÅ: Line Sofie bryder sig ikke om titlen som mor

Julemanden kommer 

Hos familien kom julemanden på besøg hver søndag i advent - og det var også selvom den unge mor ikke havde været sød.

-  Jeg troede vist på julemanden unaturligt længe, og var typen, der hårdnakket påstod i skolen, at han fandtes længe efter de andres forældre havde fortalt dem sandheden. Mine forældre må have været meget overbevisende, griner hun.

Og i år er den unge mor ikke i tvivl om, hvad julemanden skal medbringe. Det eneste hun ønsker sig, er nemlig en hvid jul.

LÆS OGSÅ: Line Sofie vil vise en anden side af unge mødre 

Julen er god til at gøre status

Line Sofie lader sig ikke påvirke af decembers stress og jag.

- Jeg vælger jo selv, om jeg vil stresse over gaver, mad og dekorative sager, og jeg praktiserer kun jul i det omfang, jeg synes, det er behageligt, fortæller hun og tilføjer:

- Det bedste ved juletiden er ferie, de korte, mørke dage og udsigten til at se familie, som jeg normalt ikke ser så tit. Jeg kan godt lide at blive mindet om, at der er gået et år mere og kan "gøre status" over de ting, jeg har opnået, slutter hun.

Skal ‘De unge mødre’ vinde titlen som årets realityprogram? Stem her

Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.