FOTO: SBS
FOTO: SBS

Dagens julegodte: Joy og Mia holder jul på Christiania

Efter en turbulent ungdom for Mia, hvor hun flere gange holdt jul i den grå hal på Christiania, har hun nu valgt at tage hele familien med på Staden efter julemaden. Men fokus er på hygge med familien.

Mor Mia har ikke altid haft et fantastisk liv, og der har hun heller ikke mange glade juleminder med sig. Efter moderens selvmord var Mia i en tidlig alder alene i julen.

- Jeg gik på vejene og kiggede, som en anden pige med svovlstikkerne, ind gennem de gullige, belyste og hyggelige vinduer, hvor familier var sammen, fortæller Mia og afslører, at hun har stjålet andres gaver.

En enkelt gang holdt hun hos sin mormor, men efter den russiske ret "finker", som består af hakkede nyrer og lever, blev serveret, droppede hun det.

 LÆS OGSÅ: Mia er vred på SBS TV

Nye tider

Mias barndom er dog fortid. Og i dag samler hun og Joy familien til hygge og julepynt. Mia og Joys far har et fint forhold, så derfor deltager han også tit i hyggen - sammen med Joys to andre søstre.

- Selvom vi ikke er mange samlet juleaften, så råhygger vi os altid, men vi køber ikke juletræ, og vi synger ikke rigtige sange, fortæller Joy, men Mia tilføjer, at der i år skal synges “Højt fra træets grønne top”.

Og så slutter de glade piger selvfølgelig af på Christiania.

Ny dyne og lækre produkter

Når Mias yndlingsjulekalender, 'Vinterbyøster', har vist sit 24. afsnit, og gaverne skal åbnes, håber hun, at der venter hende en ny dyne.

- Jeg ønsker mig en dyne, fordi jeg har mistet min dyne ud af altanen, fortæller Mia, mens Joy ønsker sig en hudplejeserie.

Selvom Mia ikke har gode minder fra barndommen, så har Joy et helt særligt juleminde, som hun aldrig glemmer

- Den bedste julegave var, da jeg fik 68 julegaver, da jeg var 8-9 år. Der var så mange gaver, at de dækkede træet, og allesammen var til mig, lyder de glade minder.

LÆS OGSÅ: Derfor er Joy og Burim sammen igen

Julemanden findes ikke

Både Mia og Joy stoppede med at tro på julemanden i 6-års-alderen.

- Jeg er opvokset med julemanden. Jeg fik fortalt, at min onkel altid skulle vaske op efter maden, men jeg forstod ikke, hvorfor en mand, der aldrig ville vaske op, gad at gøre det juleaften, forklarer hun.

De glæder sig begge til en dejlig jul i hinandens selskab, hvor det bedste er maden og kulden absolut det værste.

Skal 'Mig og min mor' vinde titlen som årets realityprogram? Stem her.

Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.