Foto: TV3
Foto: TV3

Dagens julegodte: 'Familien fra Bryggen' holder gammeldags jul

Julen fejres med familien, en julemand i en brandert - og bageren laver maden.

December er i gang, og juleaften nærmer sig. Og selvom hun ikke er purung længere, så glæder Linse sig til juleaften, hvor den står på Moppers mad.

- Jeg fejrer jul med Mikkel, hans far, Mopper og Geggo - og så er der altid en af os, der har en ekstra med, som ikke havde et sted at holde jul. Vi slapper af og spiser Moppers julemad, der er økologisk - mens hundene vælter rundt, fortæller hun til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Ham her mener, at Julen gør damerne kælen

Julemanden kom i en brandert

Der sker altid mange sjove ting, når man er en del af familien fra Bryggen, og selv i barndommen var det ingen undtagelse - heller ikke når julemanden kom på besøg.

- Han kom i en kæmpe brandert. Det var en fra værtshuset, som vores forældre kendte og havde lokket i et julemandskostume, griner Linse.

Selvom hun har oplevet en fuld julemand nede fra den lokale, så tror hun stadig på, at han findes i virkeligheden. For hun har nemlig mødt ham.

- Jeg tror stadig på ham. Under optagelserne til 'Gustav og Linse' troede jeg, at han kom fra Nordpolen, men de siger, at han er fra Finland. Og så mødte jeg jo julemanden - så der var jeg som et lille barn!

LÆS OGSÅ: Dagens julegodte: Michelle holder jul som frivillig

Bageren laver anden og stegen

Menuen hos Bryggen-familien er traditionel, og det er måden, den bliver tilberedt på også. I de fleste hjem dufter hele huset af steg, and og brunekartofler, men den duft er der ikke i hjemmet på Bryggen. For de holder de helt gamle traditioner i live.

- Vi spiser økologisk and og flæskesteg, som bageren laver. Det gjorde man nemlig altid i gamle dage, og vores bager gør det stadig den 24. Om formiddagen henter alle deres steg og and, og så tager bageren hjem og holder jul.

Og det er uden tvivl en velfortjent jul.

Må ikke pynte til jul

Nisser, kalenderlys og adventskrans hører julen til, men der er visse forholdsregler, når man laver tv.

- I tre år har jeg ikke haft julepynt fremme hele tiden, fordi jeg for tre år siden optog til 4-stjerners middag, mens der de sidste to år har været optagelser til Familien fra Bryggen. Men jeg tager pynten frem, og så flytter jeg det jo bare væk, når filmholdet kommer, forklarer Linse.

For det nytter ikke noget, at der er fyldt med julepynt, når programmet først vises senere på året - men Linse kan ikke undvære at pynte op til den søde juletid.

The julekalender er et hit

Der er drøn på for tiden for Linse, der stadig mangler at se fire afsnit af Gustav og Linse, men hun håber, at der bliver tid til at se nogle af julens mange film og kalendere.

- Hvis jeg kan komme til det, så ser jeg jule-tv. Min yndlingsjulekalender er 'The julekalener', fordi de snakker ligesom Mopper. Derudover kan jeg godt lide 'Jul på Vesterbro', men det ser jeg først om sommeren.

For tiden har Linse nemlig travlt med at starte sine egen butik, og derfor er det et stort juleønske, at den kommer til at gå godt. Men det er dog vigtigst, at hun har det dejligt sammen med menneskene omkring hende.

LÆS OGSÅ: Mitchel har fået sin julegave

Elsker at handle gaver

Julegaveindkøbene kan være et stresset job, men Linse og familien vender det til det hyggelige.

- Jeg går ud med Geggo og køber gaver - det er hyggeligt, men ikke noget vildt. Og et par dage inden jul handler jeg altid de sidste gaver sammen med Mopper, fortæller hun.

Skal ‘Familien fra Bryggen’ vinde titlen som årets realityprogram? Stem her.

Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.