CHOK: Stort reality-bryllup aflyst

Numse-Rasmus' afrikanske bryllup med den ghanesiske prinsesse Abena er desværre blevet aflyst.

For halvandet år siden kunne Rasmus Birnbaum, bedst kendt som Numse-Rasmus, stolt fortælle, at han planlagde at gifte sig med den ghanesiske prinsesse Abena, som han lærte at kende på Facebook, da hun arbejdede som konsulent på hans velgørenhedsprojekt “We Care About African Football”.

Siden blev bryllupdatoen sat til d. 18. januar 2020, og Rasmus gik i gang med at få styr på alle de mange traditioner, der omgærder et rigtigt afrikansk bryllup, som det, han og Abena skulle holde i Ghana.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Her er Numse-Rasmus' kommende kone

Men nu er bryllupsplanerne aflyst. Det bekræfter Rasmus overfor Realityportalen. Han fortæller, at aflysningen af brylluppet skyldes, at han ikke opfylder kravene for, at Abena kan få en permanent opholdstilladelse i Danmark efter brylluppet.

- Vi har snakket sammen og prøvet at fortælle os selv og hinanden, at hvis vi bliver gift, og der går flere måneder, før vi ser hinanden, så spilder vi hinandens tid. Det er et kæmpe afsavn, man har brug for hinanden, for at røre ved hinanden og grine sammen og være der for hinanden.

- Men når man bor 5000 kilometer fra hinanden, og der er alle de her bureaukratiske ting i vejen, så er vi nødt til at give op, det kan ikke lade sig gøre, forklarer Numse-Rasmus, der for nyligt tjekkede op på de nye familiesammenføringsregler og fandt ud af, at han ikke kunne opfylde dem.

LÆS OGSÅ: CHOK: ‘Løvens hule’-stjerne trækker sig fra programmet

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Rasmus fortæller, at han har dyrket sex med kage

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-stjerne er blevet student: Det skal jeg nu

"Det er klamt og dyrt"

Kravene for at få en ægtefælle til Danmark lyder blandt andet på, at Rasmus skal have en lejlighed på mindst 40 kvadratmeter, han skal have været i fuldtidsbeskæftigelse de seneste fem år, og så skal han stille 100.000 kroner til rådighed i økonomisk sikkerhed. Ingen af kravene opfylder Rasmus, men det er særligt det sidste krav, han ikke bryder sig om.

- Ting kan lade sig gøre, men lige den der med at "købe" kærlighed, så kan jeg få sådan en ubehagelig smag i munden af, at jeg synes, det er klamt. Jeg føler, at jeg køber kærlighed for 100.000 kroner, forklarer Rasmus om Udlændingestyrelsens krav om, at man skal have 100.000 kroner til rådighed som bevis for, at man kan forsørge den ægtefælle, man ønsker permanent til landet.

- Selv hvis jeg havde 100.000 kroner, så ville jeg stadig ikke gøre det, fordi jeg er så nærig. Fordi så igen, hvor står man henne om fire år? Man går selvfølgelig ind til et ægteskab 100 procent på, at det holder, men det gør ægteskaber tydeligvis ikke altid i dag, sådan er det bare, fortæller Rasmus.

Særligt det faktum, at der på den måde gøres forskel på, om folk kommer fra Danmark eller ej, frustrerer Rasmus.

-  Jeg forstår ikke, at vi skal betale 100.000 kroner for kærligheden mellem to mennesker, som tilfældigvis har mødt hinanden på et velgørende projekt. Det er fandeme synd for andre mennesker, der også stilles i den situation. Vi er jo ikke herrer over, hvad vi oplever af kærlighed, fortæller Rasmus.

LÆS OGSÅ: Lykkeligt realitypar afslører familieforøgelse

Fortsætter som venner

Dog er Rasmus og Abena opsat på at fortsætte relationen som venner, selvom de måtte opgive at blive gift.

- Vi har ikke givet op på hinanden som venner, for jeg kan lide den person, hun er, og det har jeg hele tiden kunnet. Men man er også nødt til at give slip. Så er det bedre, at hun kan møde en mand, som hun føler for, eller at jeg kan møde en kvinde, som jeg føler for på et eller andet tidspunkt, afslutter Rasmus om fremtiden mellem ham og Abena.

Rasmus har netop ansøgt om et turistvisum til Abena, så hun kan komme på besøg i Danmark. Her vil de ses som venner, men opholdet skal også ske, så Abena kan besøge det danske hold bag velgørenhedsprojektet, som Rasmus og Abena lærte hinanden at kende igennem.

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-deltager er gravid med ny kæreste

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: TV 2 laver sommerversion af ‘Nybyggerne’