Thomas Castberg var værten på 'Med kniven for struben' (Foto: TV3)
Thomas Castberg var værten på 'Med kniven for struben' (Foto: TV3)

Castberg om Heini fra 'Med kniven for struben': Forfærdelig chef

Da tv-værten kom tilbage til 'Casa Argentina' i Vejle efter et par måneder, havde steakrestauranten drejet nøglen om på grund af vrøvl med Told & Skat.

En uduelig chef, forvirret serveringspersonale og utilfredse kunder. Det var den uheldige cocktail, som Thomas Castberg fra 'Med kniven for struben' mødte, da han i aftenens afsnit var på besøg hos 'Casa Argentina' i Vejle. Her kunne man opleve Heini og den argentinske hustru Mariana forsøge at udleve drømmen om egen restaurant. Men en ting er drømmene, og en anden ting er praksis.

- Heini skulle efter min mening have lavet noget andet end at være restauratør. Han har for meget temperament, siger Thomas Castberg efterfølgende til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: 'Først til verdens ende'-deltager med psykisk lidelse: Nu er medicinen lagt på hylden

- I min verden burde Heini passe regnskaber og indkøb, mens han kone Mariana fra Argentina skulle frem i restauranten og skabe den rette stemning.

- Heini var en svær person at have med at gøre i forhold til de ansatte. Han var bare ikke nogen god chef. Og helbredet var ikke godt. Derfor var det vigtigt, han forlod restauranten, siger Thomas Castberg, der mødte en lukket dør, da han vendte tilbage et par måneder efter sit besøg for at tjekke op på, om det havde virket efter hensigten. Men nej – andre ting kom til at spille afgørende ind på restaurantens fremtid. Restauranten var blevet erklæret konkurs.

LÆS OGSÅ: Mygind & Co vender tilbage: Ny sæson af ‘Sommerdahl’

- Manglende betaling af afgifter til myndighederne, erfarede Thomas Castberg og funderer over, hvad der skal til for at få en restaurant til at fungere godt.

- En god chef kan lede og inspirere sine medarbejdere til at gøre deres bedste. Heini skabte usikkerhed blandt personalet, så de lavede fejl, siger han.

- Generelt handler det om hurtig afvikling i et restaurant-miljø. Der må ikke være nogen slinger i valsen undervejs. Det skal gøres med en tydelig kommandovej, så det er vigtigt med en dygtig chef som tovholder, mener Castberg om den ideelle verden.

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-dommer indkaldt af statsministeren

LÆS OGSÅ: Linette efter 'Luksusfælden': Afsoning udsat