'Bagedyst'-værten Timm Vladimir: Jeg er vild med efteråret
Timm Vladimir er klar med sin egen køkkenserie.
Med efterårets komme er den nye sæson af 'Den store bagedyst' skudt i gang, og Timm Vladimir er vært for sjette gang. Timms egne kagepræferencer går dog i en helt anden retning end glace- og moussekager. Faktisk får han opfyldt hele sit behov for lagkager og kager med creme under 'Den store bagedyst'.
– Jeg elsker tærter, og jeg er meget mere til en klassisk mormortærte med æbler eller pærer, som man stiller i vindueskarmen. Og hjemme hos os er det mest min kone, der tager bagehatten på, fortæller Timm Vladimir, 51, som er gift med krimiforfatteren Katrine Engberg.
LÆS OGSÅ: DET SER DU IKKE PÅ TV: ‘Bagedysten’-deltager gravid under optagelserne
Uhyggen breder sig
Oktober er måneden, hvor mange familier går amok i Halloween, men Timm og familien med sønnen, Cassius på 10 år, tager det helt afslappet.
– For børn er det jo næsten som fastelavn, og min svigermor bor i Kartoffelrækkerne (på Østerbro i København, red.), hvor de pynter alle gaderne op, hænger ting i træerne og går ind hos hinanden. Der er ret mange børn, som går ”trick or treat”-derovre, og der har vores søn været med de sidste par år.
- Vores eget kvarter er et kedeligt lejlighedskvarter. Cassius er ikke vild med at gå rundt og tigge ved dørene, men han kan godt lide at være med i aktiviteterne omkring det. For en 10-års dreng er det uhyggelige i det meget fedt, siger Timm og svinger en drabelig kniv over et sagesløst hokkaido-græskar i køkkenet på madskolen i Valby.
LÆS OGSÅ: Anden deltager ude af ‘Bagedysten’: Det er en skandale!
Egen køkkenserie
Mens Timm laver en cremet ostefondue i et bagt græskar, afslører han, at den massive grydeske, skærebrættet og gryderne er fra hans egen nye køkkenserie.
– Nu har jeg haft en madskole i syv år og har tit tænkt: ”Hvorfor er det ikke mine egne gryder og redskaber, vi bruger?” Der er jo en forfængelighed i at have sin egen køkkenserie. Jeg har taget udgangspunkt i både det industrielle køkken, hvor alt er stål og fungerer, og så hjemme i mit eget køkken, hvor det skal være hyggeligt og rart.
- Jeg elsker træ, jeg har også en træbåd, og det er et rart materiale, som forandrer sig, jo mere man bruger det. Jeg har fået et godt samarbejde med Imerco, og de ved, hvad man har brug for i en hjemmehusholdning. F.eks. fik jeg at vide, at en 50-liters fondgryde er alt for nørdet. Til gengæld har jeg bestemt, at håndtagene er firkantede, og serien er ret maskulin, for det er jo sådan, jeg er.
LÆS OGSÅ: Lea Kessler forvist til kælderen under ‘Vild med dans’
Opskrift: Ostefondue i græskar
Udhul et flot græskar, men sørg for, at siderne stadig er lidt tykke, så fonduen ikke løber ud. Bag græskarret på 190 grader i 30 min. Det skal bare se bagt ud og varmes godt igennem.
Fonduen
- 400 g ost, brug gerne to eller tre slags – f.eks. 200 g Gruyere og 200 g modnet Cheddar
- 1-2 spsk maizena
- et skvæt hvidvin
- 2-3 fed hvidløg, revet eller knust
- 2 spsk creme fraiche
Riv osten og miks det godt sammen med maizenaen. Sørg for at al osten er dækket med maizena. Kom det hele i en gryde og varm det langsomt op. Det kan godt skille, hvis det går for hurtigt. Hæld det over i det let bagte græskar og server, gerne med lidt purløg på toppen. Dyp ristede brødcroutoner, grissinier eller måske stegte kartofler i fonduen og nyd.
LÆS OGSÅ: ‘Den store bagedyst’-værtens private køkken: Elsker mormormad