'Bagedyst'-Rosas store hjerte: Hjælper flygtningebørn fra Ukraine

Det er vigtigt for Rosa at give til andre.

Selvom Rosa Kildahl til dagligt lever af at være influencer og holde foredrag, er der også plads i kalenderen til noget andet, som ligger Rosa meget på sinde. Hun bruger det meste af sin fritid på frivilligt arbejde og velgørenhed.

LÆS OGSÅ: Jonas fra 'Sporløs' deler glædelig nyhed

Til HER&NU fortæller hun om fire forskellige projekter, hun lige nu bruger sin tid på.

-  Jeg er bl.a. med i en klub her i Glyngøre, som Dansk Flygtningehjælp har etableret for ukrainske flygtningebørn. Det er skønt at se, hvordan mødrene har fornøjelse af at møde hinanden. Det måtte jeg bare melde mig til. Jeg har julebagt med børnene, hvor vi bagte peberkager, og de dekorerede dem så flot, fortæller Rosa Kildahl.

LÆS OGSÅ: Efter Robinson: Kunne have mistet benet

- Man skal huske, at hver gang man laver noget velgørenhedsarbejde for andre, så får man også noget igen. Der kommer heller ikke nogen til min dør, som sælger noget for hjælpearbejde, uden at jeg køber noget.

LÆS OGSÅ: Efter angstanfald: Sådan går det Stephanie fra 'Årgang 0'

Jeg er privilegeret

I Rosas vindueskarm i hjemmet i Glyngøre står et kalenderlys med 25 dage på, som bliver solgt til fordel for Folkebevægelsen mod Ensomhed, hvor Rasmus Seebach har skrevet en sang til.

- Jeg synes jo, at jeg er privilegeret, og man skal huske at give til andre, når man selv har sit på det tørre og er sund og rask. Det er ikke en selvfølge, at folk gør det, og det er ikke alle, som har det sådan. Men der går ingen skår af mig ved at hjælpe andre. Det kan jeg godt lide.

Udover det er Rosa også ambassadør for MISSING PEOPLE, en organisation, som hjælper med at lede efter forsvundne personer, og hun pynter juletræer til fordel for Ungdommens Røde Kors.

LÆS OGSÅ: Gravide Lise Baastrup: Får kun to måneders barsel