'Bagedyst'-deltagere afslører: Er blevet kage-kammerater

De to kageelskere er kommet tæt på hinanden under 'Den store bagedyst'.

Den flotte juleroulade med det franske navn 'Bûche de Nöel' på bordet foran 'Den store bagedyst'-herrerne SæÞór Kristinsson og Frederik Haun ser mere end almindeligt tillokkende ud. Chefkonditor Lars Juul-Mortensen fra Conditorie La Glace i København beskriver bagværket for de populære kagemænd, der lørdag er klar til finalen i 'Den store bagedyst' på DR1.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Amalie og Jackie afslører detaljer om den nye sæson af ‘Forsidefruer’.

– Den er flot og smager godt. Det er første gang, jeg besøger stedet, siger 30-årige Frederik, mens SæÞór har besøgt konditoriet fra 1879 et par gange før.

– Mange er vokset op med en tradition om at gå på La Glace. Det er jeg også blevet en del af. Det er en tidslomme og meget hyggeligt, siger den 29-årige islænding, der under forårets optagelser af 'Den store bagedyst' kørte i bil sammen med Frederik og Tilde fra København til tv-teltet på Clausholm slot ved Randers. Siden er der opstået et godt venskab mellem de to.

LÆS OGSÅ: Direkte i ‘Robinson’-finalen: Det var nederen 

– Vi kom tættere på hinanden under turene i bil, hvor vi selvfølgelig snakkede sammen, forklarer SæÞór, mens Frederik glæder sig over at have fået en ven at dele minderne med fra 'Den store bagedyst'.

– Det er dejligt at have en person at vende oplevelserne med. Det er kun, hvis man selv har været der, at man forstår, hvad det egentlig indebærer at være deltager, og det kan vi rigtigt tale om, fortsætter Frederik.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne smittet med corona: Melder afbud til finalen

Pressede parforhold

Ingen af herrerne går rundt med en drøm om at gå i chefkonditorens fodspor.

– At skulle leve af det, ville jeg nok ikke kunne holde til, mener SæÞór.

– Jeg er glad for mit job som ejendomsmægler, supplerer Frederik.

LÆS OGSÅ: CHOK: Realitystjerne tæt på at dø af corona

SæÞór og Frederik bor sammen med deres respektive kærester, Thomas Evers Poulsen og Morten Kjeldgaard fra 'Vild med dans'. De professionelle dansere fik sat deres forhold på lidt af en prøve under kagemændenes forberedelser til 'Den store bagedyst'.

– Jeg var presset så langt ud, at jeg blev dybt urimelig at være i nærheden af. Det har været sindssygt hårdt, men jeg har også lært meget af det netop på grund af presset. Så det har været både på godt og ondt, erkender Frederik, og SæÞór nikker genkendende til beskrivelsen.

LÆS OGSÅ: Reality-fyr får numseløft: De kalder mig homo og svans

– Thomas og jeg har aldrig skændtes så meget. Så det har været den ultimative test på forholdets holdbarhed. Hele ens liv kom til at bestå af kage, siger SæÞór, der til jul planlægger at fremstille et flot peberkagehus. Det får Frederik til grinende at tilføje:

– Sidste år lavede jeg pyntekager med glasur. De smagte bestemt ikke godt, men var da pæne at se på!

LÆS OGSÅ: Anders Lund Madsen melder ud om barn nummer otte