'Badehotellet' optog under pandemi: Jeg følte mig ekstra udsat

I en alder af 66 år følte Peter Hesse Overgaard sig ekstra udsat ved at optage 'Badehotellet' under en pandemi.

'Badehotellet' skulle rigtig have startet optagelser allerede i juni, men af hensyn til corona og nedlukning i Danmark, blev optagelserne flyttet til august. Produktionen bag 'Badehotellet' havde taget alle forholdsregler for at optage i så sikre miljøer som muligt.

- Hele studiet var lavet om til ’ingen adgang for uvedkommende’, og vi skulle renses og sprittes, men det vænnede man sig hurtigt til, og i det øjeblik vi træder ind i studiet og går i gang, så var alt hvad angår vores energi og lyst på fuldstændig samme niveau, som det altid har været, fortæller Peter Hesse Overgaard til HER&NU og fortsætter:

- Holdet havde masker på, og vores instruktør havde visir på, så vi kunne se hans ansigtsudtryk, og så må man bare håbe på, at det går. Vi er jo så tætte på hinanden i studiet. Og vi blev testet meget ofte.

LÆS OGSÅ: Traditionen tro: Dét spiser danskerne til første afsnit af ‘Badehotellet’

Peter Hesse Overgaard, der spiller Hjalmar Aurland i 'Badehotellet', følte sig med sine 66 år ekstra udsat for corona.

- Jeg følte mig ekstra udsat på grund af min alder, og fordi jeg har røget mange cigaretter i mit liv, fortæller Peter, der ikke lod sin frygt gå ud over optagelserne.

- Det var ikke noget, jeg spekulerede på, når vi først gik i gang med at arbejde, fortæller han fortsat.

LÆS OGSÅ: To skuespillere har i år ægtemanden med i ‘Badehotellet’

Blev delt op i hold

Hele 'Badehotellets' produktion blev delt op i hold, så man kun var sammen med sit eget hold i pauserne. Derudover havde hver skuespiller sin egen garderobe, hvor de ellers plejer at dele. Og endnu flere tiltag for at forhindre corona blev taget.

- Vi startede med at have en sygeplejerske ude, der gav en times orientering om, hvordan det var klogest at omgås hinanden under de der forhold. Så vi var så forberedt, som vi kunne være, fortæller Peter Hesse Overgaard, der trods frygten for corona var glad for at komme på arbejde.

LÆS OGSÅ: TV-vært dømt for at sende tæskehold mod eks

- Det var en fornøjelse i denne nedlukning, at man har kunne tage på arbejde og se nogle mennesker, det har været en glæde, det har kunne lade sig gøre. Det giver jo noget til tilværelsen at komme ud og lave noget. Og vi var jo så heldige, at vi slap igennem uden nogle tilfælde, så det var ikke så problematisk.

LÆS OGSÅ: Oliver Bjerrehuus' far påkørt: Helt utroligt, han overlevede

Corona kom tæt på

Det var ikke kun under optagelserne til 'Badehotellet', at Peter Hesse Overgaard passede på ikke at få corona. Under optagelserne til en anden tv-serie kom frygten pludselig tæt på.

- Jeg var på en anden produktion, der hedder ’Sommerdahl’, og der var der pludselig en fotograf, der blev syg, efter vi havde filmet nogle timer om formiddagen, og der blev jeg sgu nervøs, for der havde jeg filmet med fotografen lige ned i hovedet i en dobbeltseng, fortæller Peter.

Heldigvis viste det sig, at fotografens test var negativ, og dermed kom optagelserne af 'Sommerdahl' også trygt igennem.

LÆS OGSÅ: Kæft, trit og retning: Kendisser presses til det yderste

LÆS OGSÅ: Ulla Vejby udlever drømmen: Jeg er jo bare en lille lort fra landet