Arik: 'Fristet' er ikke taktisk nok

Vattede udfordringer og svage psyker - Arik var ikke imponeret over de andre i 'Fristet'. To timer efter sin ankomst til villaen var taktikken klar - Arik ville i farezonen. Ellers kunne hans taktik ikke lykkes.

Den pumpede mensa-fyr, Arik, fik kun en uge i fristelsernes villa. Den frembrusende og kontante adfærd var ikke noget, der faldt i god jord på det fattige hold. Rygter om, at Arik ville have Bo ud, bragte sindene i kog hos de andre – og noget kunne tyde på, at det hele blev for meget. Torsdag endte den store fyr nemlig i den alt afgørende udfordring, som han tabte til Angelina.

Arik tabte blandt andet duellen, fordi ingen af hans holdkammerater valgte at tage en kugle for ham. Alligevel fortryder han ikke sin adfærd i villaen, der i sidste ende, måske, kostede ham tiden derinde.

LÆS OGSÅ: Maria: Jeg stod ved mine principper

- Jeg er ikke typen, der overgiver beslutninger om mig selv til andre. Jeg vil være herre over min egen skæbne. Skulle jeg have spillet anderledes, ville det have betydet, at min skæne ville være lagt i andres hænder – og jeg ville ikke have været tro mod mig selv, forklarer den hårde fyr til Realityportalen.dk.

Alligevel ærgrer han sig over, at hjælpen fra holdkammeraterne fik så stor betydning for udfaldet af duellen. Arik havde nemlig regnet med en udfordring som de foregående, hvor man selv styrer slagets gang.

Havde gennemskuet hele spillet

Det blev hurtigt klart for samtlige gæster i Adams villa, at Ariks IQ var udover det sædvanlige – og det ville påvirke spillet. Arik erkender også, at han efter ganske kort tid i villaen havde gennemskuet spillet. Planen var for hans vedkommende klar. Der skulle skabes et hold på tværs af det rige og det fattige hold.

- Jeg havde gennemskuet alt! Jeg havde som den eneste fundet formlen til at knække koden samt skabe et nyt stærkt mixhold. Så alle var bange, da det først gik op for dem, hvad det var, jeg havde gang i og havde planlagt og manipuleret mig frem til siden to timer efter min ankomst. Det var kun duellen, der kunne stoppe mig. Selve spillet var som skak, forklarer han.

LÆS OGSÅ: 'Fristet'-Jonas vil gå hele vejen

Han gør det desuden klart, at hele konceptet omkring ’Fristet’ var for enkelt til ham, og derfor måtte han lave sin egen udfordring - han ville i farezonen. Den selvopfundne ekstra udfordring skabte uden tvivl uro blandt de andre, men det var en chance, som den kloge mand måtte tage, da han ellers ville kede sig ihjel.

- Vi var jo seks på vores hold og fem på det andet hold. Jeg havde læst spillet og vidste, at hvis jeg kunne smide min modstander ud, ville Adam eventuelt give mig frie hænder til at rykke hold eller smide en medspiller ud. Så gik efter den mulighed.

De andre var for svage

Ariks plan lykkedes som bekendt ikke. Skulle den være kommet til sin ret, skulle det taktiske grundlag have været anderledes. Der manglede simpelthen spillemæssige kompetencer blandt de andre i villaen.

- Desværre havde de ikke de spillemæssige kompetencer, jeg havde, til faktisk at se, at min plan stille og roligt blev realiseret. Det er jo et kæmpe minus, at de ikke ser, at jeg får dem til at gøre det, jeg ønsker, de skal, griner han, men slår fast at det var synd, at den ”bedste” spillestil og taktik i villaen var at være bange.

At de andre i villaen ikke opdagede hans taktik, gjorde det klart for ham, at det Fristet, han var blevet lovet, ikke var det samme, som han blev en del af.

- Det fristet, jeg blev castet til, var ikke det samme, jeg kom ind til. Deltagerne reflekterede ikke ordentligt over deres valg, hvilket kom til udtryk ved ”aflivningen” af hundene. Refleksionen forsvandt, og i stedet brugte man gruppen som undskyldning for et amoralsk valg, lyder det kontant til Realityportalen.dk.

LÆS OGSÅ: Joanna: Vi spillede for hårdt

En uge i Adams pragtvilla var ikke nok til, at den pumpede fyr fik opnået sit mål. Han tvivler dog stærkt på, at målet ville være nået, selvom han var gået hele vejen til finalen.

- Jeg tvivler stærkt på, at jeg ville have opnået mit mål, hvis jeg var gået hele vejen. Spillet var ikke taktisk nok til min smag. Udfordringerne var for vattede, og folks psyker var for svage. Kun enkelte viste karakter, slår han fast overfor Realityportalen.dk.

Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.