'Årgang 0'-Stephanie: Jeg havde en stemme i hovedet

Morens forhold til den voldelige eksmand Martin har taget hårdt på Stephanie.

20-årige Stephanie Siguenza har med sin nye bog, "Fra 'Årgang 0' til frihed", kritiseret produktionen bag 'Årgang 0' for ikke at gribe ind undervejs i hendes opvækst og for at fremstille hendes liv mindre barsk på tv, end hun selv oplevede det i virkeligheden.

Blandt de hårde minder, som man ikke så i programmet, fylder særligt moren Christinas eksmand Martin. Christina og Martin fik sønnerne Romeo, 15, og William, 14, sammen, og særligt tiden efter Williams fødsel, hvor familien flyttede til Svendsgade i Slagelse, var slem for Stephanie.

Blot 8-årige Stephanie sidder i midten med sin mor og lillesøster Isabella på den ene side af sig, og Martin og lillebror Romeo på den anden side. Samme år blev Christina og Martins anden søn William født (Foto: Uffe Weng)
Blot 8-årige Stephanie sidder i midten med sin mor og lillesøster Isabella på den ene side af sig, og Martin og lillebror Romeo på den anden side. Samme år blev Christina og Martins anden søn William født (Foto: Uffe Weng)

LÆS OGSÅ: Kamerahold til Amalies fødsel: Ikke et valg jeg selv har taget

I det nye hjem i Slagelse eskalerede de mange skænderier mellem moren og Martin, og det gik ikke ubemærket hen hos lille Stephanie. Ikke mindst hørte hun det slag i hovedet, hendes mor fik af Martin under et skænderi, som blev grundlaget for parrets skilsmisse.

Men tiden i det turbulente hjem i Svendsgade en voldsom effekt på Stephanie.

- Der dukkede en stemme op i mit hoved. Det var ikke min egen stemme, og jeg kunne ikke finde ud af, hvem det var. Det var bare en stemme, der sagde mit navn, og så var det ligesom, at det gav mig en fornemmelse af, at jeg skulle gøre et eller andet for at gøre situationen bedre, forklarer Stephanie.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-Stephanie om sin far: Stjal min opsparing og kaldte mig snotunge

Hun slap af med stemmen, da familien flyttede fra Martin. Men desværre slap familien ikke af med Martins tyrannisering der.

For et lille år efter skilsmissen havde Martin uden aftale hentes hans og Christinas to børn, Romeo og William på dengang fire og tre år, og da han søndag skulle aflevere dem tilbage til Christina på Slagelse Station, endte det med, at han slog hende ned.

- Jeg havde hørt de her lyde af voldsomme skænderier og kasten med ting før. Men man kunne jo aldrig rigtigt se det på min mor. Men det kunne jeg dagen efter, hvor jeg kom hjem til hende med min far, og hun lå der på sofaen og var blå i halvdelen af ansigtet, husker Stephanie.

LÆS OGSÅ: 'Vild med dans’-stjerner afsløret: Tog hjem sammen

I dag er det heldigvis mange år siden, at Martin sidst har skabt utryghed i familiens liv, og Stephanie gider ikke længere bekymre sig om ham.

- Det, der har været sket med os, det håber jeg da, at han har det rigtigt dårligt over. Men jeg kan heller ikke blive ved med at skulle gå og være bange og bekymret, fordi på et eller andet tidspunkt skal han sgu da nok dukke op i Slagelse igen, lyder det fra Stephanie.

LÆS OGSÅ: Forsidefrue åbner op om lidelse

LÆS OGSÅ: Realitypar er flyttet sammen