Foto: Facebook
Foto: Facebook

Amalie: Betinget dom

Reality-stjernen står til 60 dages samfundstjeneste - men forsvareren skal vurdere, om sagen skal ankes.

Det var en glad og lettet Amalie Szigethy, der netop har forladt Københavns Byret. Anklageren krævede 60 dages ubetinget fængsel, men sådan blev det ikke. Derimod står reality-stjernen til 60 dages betinget fængsel, hvor hun skal udføre 60 dages samfundstjeneste.

Normalt er strafferammen 60 dages ubetinget fængsel, men dommeren lagde i sin afgørelse vægt på, at Amalie er ung, ligesom der blev taget hensyn i forhold til forholdet med Peter Birch.

- Jeg synes, det vigtigste er, at der er sket domsfældelse. Og nu vil jeg drøfte det med Statsadvokaten, om vi vil anke dommen, siger forsvarer, Sonja Hedegaard, til ekstrabladet.dk

Amalie erkender falsk vidneforklaring

Den 23. september 2011 og den 13. marts 2012 overtrådte reality-stjernen, Amalie loven, da hun afgav falsk vidneforklaring i retssagen mod sin daværende kæreste, Peter. Dengang benægtede hun, at han havde været voldelig overfor hende - men det var altså ikke sandt, har hun i dag afsløret i Københavns Byret.

- Ja, han havde udøvet vold, skriver Se & Hør.

Kan få 60 dages fængsel

Da anklageskriftet blev læst op i Byretten, lød det som følgende.

- I strid med sandheden har Amalie Szigethy forklaret, at Peter Birch ikke har udøvet vold mod hende, herunder taget kvælertag på hende, ligesom hun forklarede, at de tidligere afgivne forklaringer om episoden ikke var rigtig, oplyser ekstrabladet.dk.

Og en sådan tiltale slipper man ikke ustraffet for. Til ekstrabladet.dk vil anklager ved Københavns Politi, Sonja Hedegaard, ikke udtale sig om den konkrete sag, men gør det klart, at den typiske strafferamme er 60 dage i fængsel. 60 dages fængsel vil betyde, at Amalie bliver straffet med 20 dage mere end Peter.

- Det har slet ikke noget med hinanden at gøre. Man er nødt til at vurdere hver eneste kriminalitet for sig. Man kan også have bødesager, hvor folk forklarer falsk, forklarer Sonja Hedegaard til ekstrabladet.dk.

LÆS OGSÅ: Amalie om kommende retssag: Jeg rejser væk, når det er slut

Amalie følte sig truet

Selvom Amalie erkender i retten, at hun har gjort noget forkert, slår hun samtidig fast, at hun følte sig truet af Peter.

- Jeg ved godt, at jeg har gjort noget forkert. For to måneder siden udøvede Peter vold mod mig igen, og så vidste jeg, at det var slut. Jeg følte mig truet til at lyve. Jeg var bange for at han skulle slå mig, skriver Se & Hør.

Alligevel mener anklagemyndigheden, at der er grund til at rejse tiltale mod reality-stjernen, fordi Peter i marts måned sidste år blev idømt 40 dages ubetinget fængsel. Dermed mener anklagemyndigheden ikke, at Amalies forklaringer fra september 2011 og marts 2012 er sande.

LÆS OGSÅ: Amalie og Peter er gået fra hinanden - igen

Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.