(Foto: Niels Henrik Dam)
(Foto: Niels Henrik Dam)

Allan fra 'Landmand søger kærlighed': Jeg bager hver dag

Denne sommer er det dog ikke kun jordbærtærte, Allan bager på.

Morten Korch-idyllen er komplet på gården i Hem i Mariager.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Emil og Melissa fra ‘Landmand søger kærlighed’ snakker om fremtidsplaner...

Solen skinner, en kat ligger og spinder på en bænk på gårdspladsen, og en anden kat kigger ud af et staldvindue. Røde og hvide høns går frit mellem hinanden og pirker i jorden efter biller og larver.

Fra køkkenet dufter der af nybagt kage, og den treårige cockerspaniel Agnes viser vejen ind.

LÆS OGSÅ: ‘Diamantfamilien’-stjerne single igen: Klar til at date

Bag kagerullen står Allan Jensen, den supersympatiske landmand, som tog hele Danmark med storm i seneste sæson af 'Landmand søger kærlighed', hvor det lå ham på sinde at vise, at der også er homoseksuelle landmænd. Det gav bonus, for der var mange mænd, som gerne ville vinde Allan hjerte, men desværre endte det ikke med en kæreste for Allan.

Her i sommer er det dog ikke kun en jordbærtærte, Allan bager på.

LÆS OGSÅ: NUTTEDE BILLEDER: Gustav Salinas er blevet far

– Jeg ser én, siger Allan Jensen, 47, og smiler skælmsk, mens han ruller tærtedej ud.

Bekendtskabet med fyren er ikke så officielt endnu, at Allan vil dele ud af kagen.

Det vil han til gengæld gerne af dem struttende jordbærtærte, som lige er kommet ud af ovnen.

Det er lidt en banegård

– Jeg bager rigtigt meget. Faktisk hver dag, tror jeg. Nogle dage får den fuld gas med kager, og andre dage er det surdejsbrød og rugbrød. Jeg er tit den, der har kringle med, hvis vi skal mødes med familie og venner. Kringle er et kæmpehit. Den helt gamle mormorkringle med remonce og strøsukker på toppen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Det er ikke kun bagningen, som fylder i køkkenet hos Allan. Det bliver også både henkogt og fermenteret, og Allan er ikke bleg for at lave mad til 20-30 mennesker, hvis der er fest i omgangskredsen.

LÆS OGSÅ: Mai Manniche frygter for sit helbred: Nu er det slut 

– Nogle gange glemmer jeg, at der kun er én i huset, og så bliver der lavet lidt for meget. Men heldigvis kan familie og venner hjælpe med udrydde det, og de kommer jo mange her. Det er lidt en banegård, det her hus, og det hygger jeg mig rigtigt meget med. Det skal ske noget.

Og det gør der i Allans liv. Han har boet hele sit liv på landet og har sine forældre som naboer, men der er en selskabspapegøje gemt i Allan, som er lykkelig for, at corona-restriktionerne er overstået, og at kulturlivet er oppe i fulde omdrejninger igen.

LÆS OGSÅ: Reality-stjerne afslører graviditet

-Jeg har lige været på Nibefestival og skal på SMUKFEST senere på sommeren. Jeg elsker festivaler og tager af sted med masser af venner. Jeg skal også lige en tur til London med min gode nabo.

En ting, Allan ikke bruger lang tid på, er at handle. Han er selvforsynende med det meste. Æggene kommer fra de fritgående høns, og jordbærrene fra et kæmpe bed på marken.

– Jeg har jo en stor køkkenhave med kartofler og andre grønsager, jeg har en ko, der giver mælk, og en bærhave med ribs, hindbær, stikkelsbær osv. Jeg synes, det er rart at vide, hvor tingene kommer fra, og det har jeg altid godt kunne lide. De ting, som ligger i supermarkedet, som du ikke rigtigt ved, hvor kommer fra… Jeg kan sagtens smage forskel på et stykke argentinsk oksekød, og så kød, som er lavet herhjemme.

LÆS OGSÅ: Janni Ree: Han kunne være død

Der er ingen tvivl om, hvor de store flotte, meget gule æg kommer fra – de æg, som Allan slår ud i skålen, når han bager.

– Mine høns bliver fodret med korn, og så spiser de jo alt, hvad de finder i haven af biller, orme, græs og blomster. De er i bogstavligste forstand fritgående, siger Allan grinende, mens Agnes genner to røde høns og to katte ud af entréen. De er blevet lokket ind i stuehuset af duften af jordbærtærte.