Alexandras ekskæreste taler ud: Fra PET-agent til svindeldømt

Alexandras ekskæreste, Tony Lindkold, har levet et vildt dobbeltliv, hvilket fik konsekvenser for deres forhold.

Efter i årevis at have været på den rigtige side af loven som politiagent, der med livet som indsats opklarede store sager, endte Tony Lindkold selv med at blive anholdt i 2014 og fængslet i en stor sag om salg af kopimøbler.

LÆS OGSÅ: Robert Hansen afviser vold: Jeg har aldrig slået hende!

Lindkold, der i 2018 blev kæreste med grevinde Alexandra, fortæller nu i bogen 'Undercover - Mit dobbeltliv som PET-agent' om sine voldsomme oplevelser i perioden, hvor han levede med falske identiter, og kopisagen, der kostede ham et års betinget fængsel.

LÆS OGSÅ: ‘Først til verdens ende’-Nikolaj afslører sygdom: Derfor brød jeg sammen

Tony og Alexandra mødte hinanden i forbindelse med hendes køb af Preben Elkjærs hus i Charlottenlund i 2017.

Han var projektleder på flytningen, og der opstod sød musik mellem dem. Men da historien om hans dom fra 2015 kom frem kort efter, at deres forhold i starten af 2019 var blevet afsløret, gjorde Alexandra det forbi.

Ved siden af det byggefirma, han åbnede, efter at han i 2008 stoppede ved politiet, havde Lindkold et andet firma, hvor han sammen med to partnere solgte kopier af designermøbler.

Gennem et dansksproget website solgte de fra et lager i Flensborg kinesisk producerede kopier af blandt andet Arne Jacobsen-stolene Ægget og Svanen, Poul Kjærholms PK22, Wegners Y-stol og mange PH-lamper.

LÆS OGSÅ: Robert Hansens kæreste taler ud efter drama

– Forretningsideen var, at vi via et selskab i England solgte kopier af de store nordiske designklassikere til helt andre priser, end de originale kostede. Det var muligt, fordi ophavsretten til designermøbler udløb efter 25 år i England – i modsætning til 70 år i Danmark og de fleste andre EU-lande, forklarer Lindkold i bogen.

Han havde selv gennem rejser til Kina sikret sig, at kvaliteten af kopierne ”var, som den skulle være”.

Ifølge Tony Lindkold havde han bedt to advokater og et revisionsfirma gennemgå forretningsmodellen, og de havde ingen indvendinger. Men den danske interesseorganisation Rettighedsalliancen havde en anden opfattelse og politianmeldte dem.

LÆS OGSÅ: Er Lasse og Line sammen igen?

På lageret i Flensborg blev der beslaglagt 686 kopimøbler og ved den efterfølgende retssag kom det frem, at der var solgt 442.

Alle dommene blev dog gjort betingede, fordi der var tale om førstegangstilfælde, og at de tiltalte fra begyndelsen havde lagt kortene på bordet og samarbejdet med politiet om opklaringen.

I bogen beklager Tony Lindkold dybt sagen, der fire år efter dommen igen hjemsøgte ham, dahan blev kæreste med grevinde Alexandra.

LÆS OGSÅ: Prins hjemsendt fra Herlufsholm: Brød reglerne

– Denne dom forseglede naturligvis den i forvejen lukkede dør tilbage til PET og kom senere til at havne på avisernes forsider af helt andre grunde, men for mig personligt var det en rystende erkendelse af, hvor tynd og utydelig linjen mellem rigtigt og forkert kan være nogle gange. Jeg havde gjort alt i min magt for at sikre, at intet i vores firma kunne beklikkes, og alligevel endte jeg på den forkerte side, lyder det i 'Undercover - Mit dobbeltliv som PET-agent'.