Alex trækker Martin i retten: Skylder 5,5 mio. 

Grevinde Alexandra ønsker, at hendes eksmand begynder at afdrage på sin milliongæld til hende

Siden efteråret har grevinde Alexandras advokat forsøgt at få Martin Jørgensen til at møde i fogedretten i en sag om et gældsbrev på 5.448.750 kroner.

Gældsbrevet underskrev han i forbindelse med parrets skilsmisse i 2015, og det var aftalen, at Martin, 44, med tiden skulle begynde at afdrage på milliongælden.

LÆS OGSÅ: ‘Løvens Hule’-investor i tragisk ulykke: Indlagt flere måneder

Det er ifølge HER&NUs oplysninger ikke sket, og - nu syv år senere - har Alexandra, 58, derfor stævnet ham.

Grevinde Alexandra og Martin Jørgensen ved en festforestilling i Aarhus i anledning af dronning Margrethes 75-års fødselsdag. (Foto: Niels Henrik Dam)
Grevinde Alexandra og Martin Jørgensen ved en festforestilling i Aarhus i anledning af dronning Margrethes 75-års fødselsdag. (Foto: Niels Henrik Dam)

Ifølge HER&NUs aktindsigt i retsbogen er Martin Jørgensen dog ikke dukket op til retsmøder i fogedretten i oktober, november og december.

SE BILLEDERNE: Kronprinsesse Mary i bølgerne

Det skyldes dels, at indkaldelserne ikke har været forkyndt, og dels, at han ved det ene retsmøde ikke kunne nå frem rettidigt, da han var på vej hjem fra Jylland.

LÆS OGSÅ: Prins Joachim og grevinde Alexandra: Vi er rasende

Gælden er i mellemtiden vokset fra 5.448.750 til 5.453.137,50 kroner.

SE og HØR skrev i 2019, at milliongælden opstod, da Martin Jørgensen overførte penge til sig selv fra grevinde Alexandras konto med den forklaring, at de skulle bruges til "nye investeringer, der var yderst fornuftige".

LÆS OGSÅ: Grevinde Alexandra taler ud: Jeg nyder livet igen

Ifølge ugebladet var der dog ingen investeringer.

Samtidig modtog Alexandra regninger, som han lovede at betale, men som forblev ubetalte med rykkere til følge.

Efter skilsmissen dannede Martin Jørgensen i en årrække par med Eva Harlou. (Foto: Malene Porup)
Efter skilsmissen dannede Martin Jørgensen i en årrække par med Eva Harlou. (Foto: Malene Porup)

Angiveligt var det de økonomiske uoverensstemmelser, der gjorde, at de i september 2015 blev lynskilt efter otte års ægteskab.

– Når man kan se, at der ikke er en fælles fremtid, og at der er nogle grundværdier, vi alle sammen har i et ægteskab, der bliver for forskellige, så er man nødt til at tage det op til revision, sagde grevinde Alexandra i den forbindelse.

LÆS OGSÅ: Grevinde Alexandra taler ud: Nedturen har gjort mig stærk

Ifølge HER&NUs oplysninger er der i næste uge et nyt retsmøde i sagen om gældsbrevet.

Martin Jørgensen siger til HER&NU, at han ikke har nogen kommentar.

Grevinde Alexandras pr-agent, Helle von Wildenrath Løvgreen, vil heller ikke kommentere.

- Det er for privat, siger hun.

LÆS OGSÅ: Dronningens hemmelige hjælp: Passer på Alex

Fakta om fogedsager

I de mest almindelige typer af sager i fogedretten er en person indkaldt til et møde på grund af ubetalt gæld. I fogedretten skal man redegøre for sine og sin husstands økonomiske forhold, og man skal tale sandt. Hvis man ikke kan betale hele gælden straks, kan man normalt indgå en afdragsordning.

Hvis man ikke har noget, man kan stille til sikkerhed for gælden, fordi man ikke ejer noget af værdi, kan man på mødet under strafansvar afgive en insolvenserklæring. Det betyder, at man normalt først kan blive indkaldt til møde om gælden i fogedretten igen efter seks måneder.

LÆS OGSÅ: 'Forsidefrue' scorer Alexandras eksmand

Man har pligt til at møde i fogedretten, men man kan, medmindre fogedretten har bestemt andet, lade en anden møde for en.

Møder man ikke op uden gyldig grund eller uden at give besked, kan man risikere, at politiet uden varsel henter en til fremstilling i fogedretten. Man kan også risikere, at fogeden samme dag eller senere møder op på ens bopæl.

Kilde: Danmarks Domstole

LÆS OGSÅ: Grevinde Alexandras ekskæreste taler ud: Fra PET-agent til svindeldømt