Ærlige Lotte Andersen: Alderen trykker

Lotte Andersen er lige nu aktuel i 'Når støvet har lagt sig' på DR, men arbejdet er ikke så nemt, som det har været.

Lotte Andersen toner hver søndag frem på skærmen i DR's 'Når støvet har lagt sig'. Den garvede skuespillerinde spiller rollen som Stinna, der er gift med Karen-Lise Mynsters karakter, Udenrigsminister Elisabeth, og som står over for at skulle gå på pension. Den 56-årige odenseaner forsikrer dog om, at der går længe, før hun selv trækker sig tilbage.

LÆS OGSÅ: Søren Spanning er død

- Nogle kan jo blive ved, men man kan for det første ikke blive ved i samme tempo, og så skal der for det andet også være roller. Så længe jeg kan, så vil jeg gøre det, men jeg tror samtidig også, at jeg er ret godt klædt på til, når den tid kommer, hvor det pludselig skal gå noget mindre stærkt. Jeg har dog ingen planer om det lige foreløbig, fortæller skuespillerinden velovervejet.

Med et langt CV bag sig har hun både haft et hav af film- og teaterroller, og hun indrømmer, at der er en forskel.

- Der er så meget forskel på, om man laver film eller teater. Teater er meget krævende. Der skal du have en kræft og en råstyrke. Jeg har lige lavet en forestilling, hvor jeg sammenlagt talte i 45 minutter. Jeg havde bare ord, der kørte. Det gik gudskelov rigtig godt, så på den måde kan jeg mærke, at der er jeg ikke faldet af på den. Det er mere det der med, at det er fysisk udmattende, og der kan jeg godt mærke, at jeg er blevet lidt ældre, forklarer Lotte, der netop har medvirket i stykket 'Folkekongen'.

LÆS OGSÅ: Tv-nisser fra julekalenderen 'Tinka' har fundet sammen

Da hun var yngre, kunne hun snildt spille en forestilling om aftenen og så samtidig gå til prøver på en anden forestilling om dagen. Det erkender hun, at kræfterne ikke er til mere, og det har hun det helt fint med.

- Man lever lidt med det og finder ud af det. Og så prøver man at passe det sammen med en karriere, som i øvrigt bevæger sig fuldstændig, som vinden blæser, griner Lotte.

LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-skuespiller indrømmer: Jeg var castet til en anden rolle

En ting er i hvert fald sikker. Hun kunne aldrig finde på at sige ja til en rolle eller noget som helst andet, som hun ikke havde lyst til at lave.

- Jeg kan næsten ikke forestille mig noget mere forfærdeligt end at skulle lave noget, jeg ikke brænder for og ikke har lyst til. Man har jo at gøre med en krop og hele mit indre og hele mig. Det kan man ikke bare sætte til at gøre hvad som helst. Det kan ses, hvis jeg ikke har lyst. Så vil jeg hellere finde på noget helt andet, slår skuespillerinden fast.

LÆS OGSÅ: Jackie Navarro åbner op om sin næste operation