Ærlig Christiane afslører kronisk sygdom

Den populære vært har den seneste tid haft travlt. Meget travlt.

- For nogle uger siden gik det helt galt for mig. Jeg kunne ikke skelne den ene dag fra den anden, jeg var konstant træt, og jeg havde ingen energi.

Sådan indleder Christiane Schaumburg-Müller et indlæg på sin blog, hvor hun åbent og ærligt fortæller om sin stressede hverdag. En stress, der tog overhånd, og kulminerede med en utålmodig billist på parkeringspladsen foran hendes kontor.

- På kontoret åbner jeg for min computer og tager min notesblok med min to do-liste frem. Jeg har ikke åbnet min mail endnu. Der er 28 punkter på to do-listen. Jeg lader den ligge på bordet, åbner min mail og ser, at jeg udover mine 15.763 ulæste mails har 52 mails fra dags dato. Jeg begynder at svare. Pludselig er klokken 17.30 og min to do-liste er nu vokset med 30 procent, skriver hun på sin blog.

LÆS OGSÅ: Christiane efter skilsmissen: Tilbage på jobbet

Lægens dom: Lavt stofskifte?

Hjemme igen magter Christiane ikke tanken om at arbejde videre, efter hun har spist. Hun vil bare sove. Men telefonen ringer, og hun er nød til at tage den. - Der er et akut problem, som vedrører ChriChri, som jeg bliver nødt til at tage mig af asap. Et af den slags problemer, hvor andre sådan med vilje prøver at gøre livet surt for dig. Jeg kan ikke mere. Den næste dag tager Christiane til lægen, og blot 24 timer senere har hun svar på blodprøverne. Hun har alarmerende lavt stofskifte. Symptomerne indebærer blandt andet øget søvnbehov, vægtøgning og nedtrykthed. LÆS OGSÅ: Christiane afslører: Jeg har 60 par sko Er på rette vej Efter at have læst listen med symptomer er Christiane parat til at tage på plejehjem. Men i stedet vælger hun at tage på Rigshospitalet for at tale med en læge, for hun synes ikke, at hun har alle symptomerne, og derfor lider hun vel ikke af lavt stofskifte?

- Han siger, at man slet ikke behøver at have alle symptomerne på en gang. Men et lavt stofskifte har jeg, og det kan jeg ikke komme udenom. Han fortæller, at det ikke er en livsstilssydom, men derimod skjoldbruskkirtlen, der producerer for få stofskiftehormoner, skriver hun.

Eneste behandling er at tage en pille, der skaber balance i stofskiftet. En pille om dagen resten af livet. I dag er det lidt tid siden, Christiane startede på pillerne, og hun mærker en forskel. To do-listen er nede på 13 overskuelige punkter, og hun føler generelt, at hun er kommet ned i gear.

- Men jeg er stadig under observation, da mit stofskrifte ikke rigtig vil derop, hvor det skal ligge, så jeg prøver lidt forskellige dosisser af, og jeg er til jævnlige tjek på Rigshospitalet. Men jeg kan mærke, at det hjælper, og jeg er virkelig taknemmelig for, at jeg fandt ud af det.

Se flere billeder af Christiane i galleriet.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Christiane skifter jobbet ud

Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.