6 ting du ikke vidste om Anne Stampe Olesen fra 'Løvens hule'

Hun har indtaget en af de fem stole i 'Løvens hule' og har allerede lavet flere store investeringer – men hvem er Anne Stampe Olesen egentlig?

Anne Stampe Olesen har for alvor slået sit navn fast, efter hun har indtaget en af pladserne som fast investor i DRs populære tv-program ’Løvens hule’.

Artiklen fortsætter under videoen...

Men hvad ved du egentlig om hende? Ved du fx, at hun har en helt særlig tatovering på sin underarm, og at hun har mistet sin tvilling?

LÆS OGSÅ: Julia Sofia og Mark afslører: Flytter sammen

1. Vild med hest

Har du fulgt med i ’Løvens Hule’ kommer det måske ikke som nogen overraskelse, at Anne Stampe Olesen er vild med heste. Allerede som 10-årig begyndte hun til ridning – og hun holder stadigvæk godt fat i hestesporten i dag, hvor hun er formand i Rideklubben Tougaard. Det er også her, hendes børn går til ridning. - Når man har hest, kan man ikke være doven. Man kan ikke lade være med at passe den, og man skal desuden udvise stor selvsikkerhed og lederskab. Det bruger jeg ofte i mit arbejde i dag, siger Anne Stampe Olesen til hestemagasinet Malgré Tout, hvortil hun fortsætter: - Det er helt klart det bedste, jeg har gjort for mig selv i mit voksenliv – at få hestene tilbage. Det et mit frirum, og jeg er bare i så godt humør, når jeg har været en tur i stalden. LÆS OGSÅ: Jacob Risgaard fik ubehagelig besked: Sådan kom han videre

2. Krimifan

Hvis der er noget andet end heste og investeringer, der interesserer Anne Stampe Olesen, så er det bøger. Særligt krimier, fortalte hun, da hun var ’månedens stemme’ hos plusbog.dk. - Jeg elsker krimier og har efterhånden læst alle de store serier lige fra Camilla Läckberg til samtlige bøger af Sara Blædel,  sagde hun. - Jeg rammes ofte af dårlig samvittighed over, at jeg ikke læser mere faglitteratur, men når jeg læser, er det et frirum fra arbejde og hverdagen, så jeg er nået til den erkendelse, at jeg simpelthen ikke slapper af, når jeg læser faglitteratur. LÆS OGSÅ: Mascha Vang betaler datteren løn

3. Nordic Female Founders

’En leverpostej-mor fra Viborg’ kalder Anne Stampe Olesen ifølge Herning Folkeblad sig selv. Men ikke alt går op i madpakker, for hun har godt gang i karrieren ved siden af familielivet. Efter flere år på direktionsgangen i Freeway, grundlagde hun i 2020 sammen med Mia Wagner, som blandt andet også er kendt fra ’Løvens Hule’, selskabet Nordic Female Founders. Her kæmper de for en større diversitet blandt iværksættere. LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-stjerne scorer prestigefyldt job Åbningen af hovedkontoret i København er en af de største succeser for løven fra Viborg, siger hun til HER&NU - Vi havde knoklet halvandet år, Mia Wagner og jeg, og det hele gik op i en større enhed på én dag. Alle vores tanker og værdier kulminerede bare i det hus. Samtidig er det dagen, hvor vi laver en kapitalforhøjelse i vores virksomhed, fortæller hun. - Så huset åbnede, og der var kommet mange penge ind på kontoen. Det var virkelig wow.

4. ’The Pussy Club’-sløfjen

Idéen om, at kvinder skal hjælpe hinanden, har Anne Stampe Olsen haft med sig, siden hun var helt ung – og det viser den lille sløjfe, som hun har tatoveret på venstre underarm, fortæller hun i et stort interview med ALT for damerne. - Jeg er jo så heldig, at jeg har haft min ’Pussy Club’, siden jeg var 15 år. Vi er ti veninder, som har holdt sammen i tykt og tyndt, og vi har alle sammen denne her tatovering, fortæller hun. - Jeg kan selvfølgelig ikke sige mig helt fri for indimellem at have oplevet andre kvinder som konkurrenter, men på grund af denne her bande har jeg altid haft bevidstheden om, at vi kvinder bakker hinanden op, med mig. LÆS OGSÅ: Fie Laursen afsløret i kæmpe løgn Venindegruppen har flere gange prøvet at rebrande sig med fx ’Cykelbanden’, fortæller hun i samme interview, men navnet ’Pussy Club’ har hængt ved. Navnet kan af nogle måske tolkes som et feministisk statement, men det var dog ikke tanken dengang, navnet blev til. "Jeg ved ikke hvor feministisk, det var. Det var nok mest for at tiltrække fyre. Men vi kan bare ikke finde et nyt navn."

5. Tvilling

Med sin store investorerfaring sidder Anne Stampe Olesen nu som en af de fem løver i DR1s 'Løvens Hule'. I andet afsnit af det populære tv-program tager de to nye løver hul på de helt store samtaleemner, da en iværksætter præsenterer sine samtalekort. LÆS OGSÅ: Dansktopstjernens sidste fest: Sussi sang for Leo Som barn har både Anne Stampe Olesen og Louise Herping nemlig begge været udsat for store traumer, fortæller de i programmet. "Jeg mistede min tvillingesøster som femårig, og det var kun mine forældre, jeg talte med det om," fortæller Anne Stampe Olesen, som dog ikke går yderligere i detaljer med tabet.

6. Hun opdrager sin datter hårdere end sin søn

Anne Stampe Olesen går som skrevet meget op i ligestilling – og hun stiler efter at opdrage sine børn ens, uafhængigt af køn. Det er dog ikke altid, at det lykkes. Hun er nemlig noget mere pylret overfor sin søn, end overfor sin datter, fortæller hun i et stort interview med ALT for damerne. - Vi har en kulturel bias over for vores børn. Vi siger til pigerne: ’pas nu på, at du ikke slår dig’ og opfordrer samtidig drengene til at være risikovillige, fortæller hun. - Når min datter falder af hesten, så er det bare – kom så! Bogstavelig talt op på hesten igen, hvorimod når min dreng spiller fodbold, og der er én, der jorder ham, så han bliver sendt på tværs af banen, så kan jeg slet ikke. Så har jeg lyst til at stoppe hele fodboldkampen – hvad sker der her?! Jeg er meget mere pylret om ham, og jeg ved ikke hvorfor, men jeg er meget bevidst om det. LÆS OGSÅ: Efter stor ulykke: Mai Manniche frygter graviditet Til JP Viborg fortæller hun yderligere: - Det er ikke særlig diverst, men det kommer jeg altså til. Til gengæld er jeg meget bevidst om, at jeg stiller højere krav til hende. Jeg vil have, at hun lærer, at hun gerne må kæmpe for og tage sin plads og komme forrest i bussen. Denne artikel blev første gang bragt på alt.dk. Dette er en redigeret udgave