'Robinson Ekspeditionen' 2022 (Foto: Viaplay)
'Robinson Ekspeditionen' 2022 (Foto: Viaplay)

10 ting du ikke vidste om 'Robinson'

Kom med bag kameraerne i 'Robinson Ekspeditionen'.

Årets 'Robinson Ekspedition' lakker mod enden. For at varme op til finalen på mandag fortæller Loay og Emil om 10 ting, du måske ikke vidste om programmet.

LÆS OGSÅ: Mai Manniche afslører ny fyr: Ved at blive skilt?

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Loay fortæller om sin deltagelse...

1. Får gennemgået dysterne mange gange

Som seer kan man have svært ved at begribe, hvordan deltagerne kan afkode, hvad de skal gøre i dysterne, ved kun én gennemgang fra Kjeldbjerg. Men sådan er det ikke i virkeligheden.

- Heldigvis får vi gennemgået det mange gange, og der er mange spørgsmål. Der er nogle dyster, som er meget indviklede. Kjeldbjerg fortæller det én gang, og så stopper de med at filme, forklarer Loay i Realityportalens live Q&A med ham og Emil, som du kan se nederst i artiklen.

- Så kommer der en mand, der gennemgår banen og viser os f.eks. nøglerne, og hvordan man låser hængelåsene op så, man får virkelig gennemgået det voldsomt grundigt. Så får vi lov at stille uddybende spørgsmål, og der kommer virkelig mange spørgsmål. Men man må ikke stille spørgsmål undervejs i dysten, det skal afklares inden, tilføjer Emil.

LÆS OGSÅ: Paradiso single igen: Var utro

2. Man sover et andet sted efter øråd

I starten af hvert afsnit ser man altid deltagerne sidde om bålet morgenen efter et hektisk ø-råd. Men deltagerne er faktisk slet ikke lige stået op. De har nemlig sovet et helt andet sted.

- Man sover ikke på sin egen ø efter ø-rådene. Vi sover på den ø, hvor vi optager ø-rådet, i en shelter. Man sover på træplader, og den er utæt. Det er virkelig skrækkeligt og ukomfortabelt. Og så om morgenen bliver vi sejlet ud på vores egen ø, og så skal det ligne, at vi står op der, fortæller Emil.

LÆS OGSÅ: Blev afvist af mor i ‘Sporløs’: Nu prøver Lotte igen med særlig gestus

3. Man kan ikke vaske fingre

Det er vigtigt, at deltagerne er ved godt helbred i 'Robinson', men ikke engang sprit og sæbe, der kan fjerne bakterier, var en luksus, deltagerne fik lov at nyde godt af.

- I wish. Der er ingenting. Vi brugte sandet fra stranden til både at vaske os selv og til at vaske f.eks. vores wok op. Man er så langt ude, at det hygiejnisk ikke er ens bekymring, fortæller Loay.

- Men vi fik nogle anbefalinger, som f.eks. at tage en musling og skrubbe under neglene eller file neglene ned, fordi de gror jo bare. De forklarede, at det der med sandet var ret renligt og fjernede meget betændelse og bakterier, tilføjer Emil.

LÆS OGSÅ: 'True Love'-stjerne brød sammen og sagde job op

4. Får ømme tænder

Heller ikke en tandbørste og tandpasta var der tilgængelig.

- Vi bliver anbefalet at gå til tandlæge før og efter. Men vi får ikke noget sukker, så der er ikke noget, der bliver ødelagt. Det blev anbefalet, at vi fjernede vores plak om morgenen med en pind, og at vi tykkede på noget de første 10 dage, hvor vi ikke fik mad, for at holde tænderne lidt i gang. De var også ømme, fordi de ikke havde været i gang i over en uge, forklarer Emil.

LÆS OGSÅ: Ny paradiso chokeret: Blev ikke taget godt imod på 'Paradise'

5. Man går sjældent på toilettet

Når man ikke får særlig meget at spise, så er det også sjældent, at det skal ud den anden vej igen.

- Det var ikke meget, man gik på toilettet. Jeg var på toilet fire gange, fortæller Emil.

- Der gik 14 dage, før jeg var på toilettet første gang. Jeg var på toilettet seks gange. Når vi så skulle, så gjorde det faktisk ondt, fordi det var så hårdt, fordi man ikke havde særlig meget mad i kroppen, tilføjer Loay.

- Det var næsten en konkurrence. Vi jublede af hinanden, når vi sked, lyder det fra Emil.

LÆS OGSÅ: Afslører hemmelig aftale bag kameraet i 'Robinson'

6. Intet toiletpapir

Der er naturligvis heller intet toiletpapir på øen.

- Det er bare en skovl, grav et hul, ordn hvad man skal, dække det til igen, og så ud i vandet og vaske sig af og gnubbe fingre i sand, forklarer Loay.

- Vi havde et dedikeret område til, hvor vi gik på toilettet, nede i den anden ende af stranden. Vi havde en taktik om, at når vi skulle på toilettet, så tog vi skovlen med og slæbte den hen ad sandet, så det lavede en stribe, og da man så gik tilbage igen gjorde man det samme, så der var en stribe mere, og så vidste man, at der ikke var optaget længere, forklarer Emil.

LÆS OGSÅ: WHAT: Sine må udskyde fertilitetsbehandling efter 'Robinson'

Deltagerne havde hver deres taktik for, hvad de gjorde af deres rester.

- Jeg satte lige en pind i, fortæller Emil

- Jeg gravede ikke mine ned. Jeg smed dem bare ind i skoven, lyder det fra Loay.

LÆS OGSÅ: 'Robinson'-stjerne afslører: Vi fik mere mad, end man ser

7. Produktionen bestemmer introen

Produktionen bestemmer, hvordan deltagerne skal stå i introen.

- Men de går ud fra ens ansøgning. De sagde til mig, at jeg virkede som en vindertype, og derfor skulle jeg stå på en bestemt måde ud fra det. Men det var da en ting, jeg frygtede, inden jeg tog afsted. Jeg skulle ikke ligne en kiks på den der intro. Men jeg synes, de er ret gode til det, fortæller Emil.

LÆS OGSÅ: Savnet blev det hårdeste for 'Robinson'-Loay: Tæt på at give op

8. Øen er faktisk øde

Selvom man som seer kun ser stranden, hvor deltagerne bor, så er der ikke meget andet at komme efter på øen.

- På selve øen var der ingen mennesker. Der kom nogle turister sejlende ind i hakket en gang imellem, og så måtte tilrettelæggerne kalde dem væk og sige, at vi filmede et tv-program. Men på øen var det kun os, der var intet andet. Intet civilt overhovedet, fortæller Emil.

LÆS OGSÅ: Ædegilde og skorpionbid: Det ser du ikke i ‘Robinson’

9. Bliver ikke filmet hele tiden

Selvom man som seer måske føler, at man får alt med, hvad der sker på øen, så er kamerafolkene ikke på arbejde døgnet rundt.

- Der går to kamerahold rundt og observerer næsten alt, hvad vi gør. Der var ikke noget ur, så vi anede ikke, hvad klokken var. Men vores solur sagde, at de kom og filmede omkring klokken 7 om morgenen, og så smuttede de igen ved 17-18-tiden. Og så har vi meget tid selv, og det er ufatteligt kedeligt, forklarer Emil.

- Det skal siges, at der var ekstremt meget regnvejr i mellemtiden, fra kamerafolkene stak af til deres små shelters, så vi kunne sidde for os selv i regnvejret. Det var skrækkeligt, tilføjer Loay.

LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-Sine: Blev friet til dagen efter hjemkomst

10. Det er meget opstillet

Det, man ser på tv, er ikke helt, som det foregår i virkeligheden.

- Hvis man vil snakke taktik, så er det op til os selv at sige til kamerafolkene, at man lige går ud og snakker, og så går de med. Og så ved de andre deltagere jo godt, hvad man skal ud at snakke om. Det bliver ikke naturligt, det er et tv-program, så det skal sættes op, lyder det fra Emil.

- Der kom engang imellem, hvor kameraet kom forbi, mens man var ved at snakke om et eller andet, og så ville de gerne have, at man sagde det igen forfra, så de kunne filme samtalen fra start. Og hvis man skulle finde et dødsarmbånd, bad de os om at gå en tur op ad stranden, tilføjer Loay.

LÆS OGSÅ: Loay og Emil afslører: Overtrådte reglerne i 'Robinson'

LÆS OGSÅ: Sådan lever Kjeldbjerg under 'Robinson'