10-års fødselsdag hos Brødrene Price: Familiedrømmen opfyldes

Adam og James har taget de gamle tv-kokke Aksel og Conrads valgsprog ”Rigeligt med smør” til sig, så de skulle naturligvis fejres med en ”smørkage”.

Oppe i den gastronomiske himmel sidder John og Birgitte Price og slikker sig om munden, når de kigger ned på, hvad deres to sønner, James og Adam har bedrevet. Deres restaurant i Rosenborggade i Indre København har netop fejret 10-års fødselsdag.

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Michael Maze fortæller om venskabet til Mikkel Kessler...

– Restauranter har altid betydet meget for familien, ligeså meget som musik, film, tv og teater. Det har været en meget kær beskæftigelse at gå ud at spise på restauranter rundt i hele verden, og har fyldt enormt meget i vores liv, fortæller Adam Price, 54, manuskriptforfatter til bl.a. 'Borgen'.

LÆS OGSÅ: Karsten Ree sikker: Har kun uger tilbage

– Drømmen for vores forældre var at have en restaurant selv. De var meget tæt på midt i 1970’erne. De havde fundet navnet og stedet, men gode venner i restaurationsbranchen rådede dem til at lade være. De havde forelsket sig i en parisisk restaurant, La Rhumerie, som stadig ligger på Boulevard Saint Germain, som serverer romdrinks og havde et bistrokort. De ville have 'Prices Rommeri', fortæller storebror James Price, 62.

Deres far, John Price, døde i 1996, 83 år gammel, og mor, Birgitte, døde i 1997 som 63- årig af brystkræft.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne afslører graviditet

Droppede romdrinks

– For at hylde den tanke om et rommeri, havde vi i begyndelsen en lille afdeling på vores kort med rom-drinks. Det har vi dog droppet, for der var ikke så mange, der ville have alle de romdrinks. Men drømmen om restauranten er gået i opfyldelse.

SE BILLEDERNE: Så søde var ‘Forsidefruerne’ som børn

Hverken James eller Adam drømmer om at komme på vagtplanen i Rosenborggade.

– Vi har gennem årene fået indblik i, at det ikke er for sjov at drive en restaurant. Mange mennesker tænker: 'Jeg er god til at lave mad, og min kone er god til at hygge om folk, så vi starter en restaurant'. Men det er slet ikke det, det handler om. Der skal et helt andet professionelt syn på det, fortæller James, der bl.a. er kapelmester i Cirkusrevyen og har komponeret musik til et smørbjerg af film, musicals og tv-serier.

LÆS OGSÅ: Lisbeth Østergaard søger julehjælp

En fin attraktion

– Mange kender os fra 'Spise med Price', men er ikke er klar over, hvad vi i virkeligheden laver. Nogle tror stadig, at vi bor sammen i et sommerhus og går og laver mad sammen hele tiden. Maden repræsenterer en del af det, vi laver, men vores væsentligste tid bruges jo på, for James’ vedkommende direktion og at spille musik, og jeg skriver manuskripter og tv-serier, fortæller Adam.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Lisbeth Østergaard fortæller om sit helt nye forretningseventyr...

Der er dog ingen tvivl om, at det er James' og Adams restauranter.

– Vi leverer opskrifter til restauranterne, men de bliver splittet ad og lavet om til restaurantmålestok, fortæller

LÆS OGSÅ: Afsløring: Derfor kan ‘Nybygger’-husene ikke sælges

James og Adam supplerer:

– Vi kommer meget i restauranterne, og vi lægger jo stilen, stemningen og atmosfæren. Vi lægger også mange møder i restauranterne, og så går vi rundt og hilser på gæsterne. Det er jo en fin attraktion at kunne invitere til egen restaurant.