Foto: Michael Stub
Foto: Michael Stub

Prins Joachim om sin far: Han har det godt

Det er godt nyt fra det danske kongehus.

HER&NU fik ved talkshowet med prins Joachim på den 'Synnejyske ambassade' snakket med prinsen om sin far, og han lød ganske positiv i forhold til prins Henriks helbredstilstand her tre måneder efter offentliggørelsen af demens-diagnosen:

- Status er, at det går godt, svarede han korfattet.

Siden diagnosen har der hersket en del spekulationer om, hvordan sygdommen har udviklet sig hos dronningens 83-årige mand. Ifølge lægerne på Rigshospitalet, hvor Henrik blev diagnosticeret, er de kognitive svigt større end forventeligt i forhold til prins Henriks alder. Og man kan forvente, at sygdommen ledsages af forandringer i væremåde, reaktionsmønstre, dømmekraft, følelsesliv og dermed også kan påvirke samspillet med omverdenen. Det skrev Kongehuset i en pressemeddelelse udsendt den 6. september.

LÆS OGSÅ: Knas i forholdet mellem kronprins Frederik og prins Joachim

For to uger siden var prins Henrik på Venø sammen med sin gode ven, hofjægermester Christian Kjær, 75, der ejer nogle jagtområder på den kant. Så alt tyder på, at prins Henrik trives, hvis han stadig kan gå på jagt. Ved premieren på Det Ny Teaters musical, 'Annie Get Your Gun' deltog også Henriks gode ven, Fritz Schur. Og han ville også gerne tale om sin vens tilstand:

- Det går fint med ham efter omstændighederne. Jeg ser ham meget, og han kan godt genkende mig, fortalte den 66-årige erhvervsspids til HER&NU.

De to herrer fulgtes kort forinden til begravelsen af hofjægermester Peter Zobel i Sankt Pauls Kirke i København. Her var Fritz Schur konstant tæt på Prins Henrik ligesom den professionelle hjælper, han også gør brug af til at drage omsorg for ham i det offentlige og private rum.

LÆS OGSÅ: Mary afslører: Sådan friede Frederik

LÆS OGSÅ: Kongehusekspert: Nu kan dronningen abdicere

LÆS OGSÅ: Prins Henrik vil ikke ligge familien til last: Tænker på døden